Facebook Instagram Youtube Hraks in english

1.1.2018 alkaen nimemme on Hyria säätiö

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ohjaamo Hyvinkää palvelee nuoria myös kesällä

Ohjaamo Hyvinkää palvelee nuoria myös kesällä

Ohjaamo tarjoaa yhdessä paikassa ohjausta, tietoa ja neuvontaa alle 30-vuotiaille nuorille. Ohjaamo helpottaa nuorten pääsyä työhön ja koulutukseen sekä tukee muuten elämässä eteenpäin. Apua saa mm. työllistymiseen ja KELAn kanssa asiointiin liittyen ja lisäksi tarjolla on sosiaalitoimen ja terveydenhuollon palveluja, opinto-ohjausta sekä asumisneuvontaa. Useissa kyselyissä nuorilta on tullut selkeä toive saada tietoa, neuvontaa ja ohjausta helposti ja nopeasti. Tähän tarpeeseen vastaavat Ohjaamot. Ohjaamo-toimintaa järjestetään ympäri Suomea ja se on osa nuorisotakuun toteutusta. Ohjaamoja on noin 40 eri puolilla Suomea ja niissä työskentelee noin 450 eri alojen ammattilaista vähintään yhtenä päivänä viikossa. Osa toiminnasta tehdään Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukemina hankkeina, lisäksi ohjaamoja on syntynyt myös kuntien omana toimintana ilman ulkopuolista hankerahoitusta.

 

Ohjaamo Hyvinkään ovet auki ilman ajanvarausta

Hyvinkään Ohjaamon toimintaa koordinoi Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö HRAKS. Ohjaamo on avoinna maanantaista torstaihin ja paikalle voi poiketa ilman ajanvarausta. Asia voi koskea mitä tahansa: työ- tai koulupaikan etsintää, raha-asioita, asuntoa, terveyttä tai muita arjen haasteita. Ohjaamoon voi myös tulla vain pohtimaan tulevaisuutta yhdessä ammattilaisten kanssa, kahvikupin ääressä.

Olemme pyörittäneet Ohjaamoa Hyvinkäällä nyt 1,5 vuotta”, kertoo palvelukoordinaattori Anu Mattila. ”Tänä aikana palvelujamme on käyttänyt erilaisten nuorten ryhmien lisäksi 738 yksittäistä nuorta, joista suurin ikäryhmä on 21 – 25 -vuotiaat. Neuvonta- ja ohjaustarpeet vaihtelevat: osa tarvitsee apua ihan arjen perusasioissa kuten talouden hallinnassa ja toisille teemme suunnitelmia työnhakuun tai koulutukseen liittyen. Ohjaamossa nuoria neuvovat eri tahojen asiantuntijat esim. TE-toimistosta, etsivästä nuorisotyöstä, sosiaali- ja terveyspalveluista, nuorisoasuntoyhdistyksestä, työllisyyspalveluista tai oppilaitoksista kuten Hyriasta. Keräsimme nuorilta palautetta ohjauksesta ja saimme hyvät tulokset: kyselyn perusteella 87% vastaajista koki saaneensa tarvitsemaansa tietoa ja tukea sekä 67% kertoi tulevaisuuden suunnitelmiensa selkiytyneen”, kertoo Anu Mattila.

”Meille ovat tervetulleita kaikki. Riittää, että nuori on yhteydessä: kävelee sisään, soittaa tai laittaa whatsapp -viestiä – selvitellään yhdessä miten elämässä päästään eteenpäin!”

 

Ohjaamo Hyvinkää

  • Alle 30-vuotiaat nuorille
  • Henkilökohtaista ohjausta, tietoa ja tukea yhdeltä luukulta
  • NASTA, Uudenmaankatu 20, Hyvinkää
  • Ma – to klo 14 – 17
  • Anu Mattila puh. 040 760 9361, Sari Poutanen puh. 050 566 7650
  • ohjaamo@hyvinkaa.fi

Lisätietoja: Ohjaamo Hyvinkään palvelukoordinaattori Anu Mattila, anu.mattila@hraks.fi, 040 760 9361, ohjaamo@hyvinkaa.fi

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
30Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0Email this to someone
email