Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Alueelle 12 uutta vapaaehtoista vertaisneuvojaa

Alueelle 12 uutta vapaaehtoista vertaisneuvojaa

HRAKSin ja Hyria koulutuksen toista kertaa järjestettyyn vertaisneuvojakoulutukseen osallistui 18 henkilöä ja koulutuksen päätöskakkukahvit juotiin perjantaina 1.12. Hyria koulutuksen Torikadun yksikössä Hyvinkäällä.

Juuri valmistuneet vertaisneuvojat Jaana Pohjola (vas.) ja Riikka Tuomi (oik.) kouluttajansa Jenny Moilasen (kesk.) kanssa.

Tunnelma Torikadulla oli rento ja avoin. Todistukset jaettiin 12 osallistujalle hyvässä yhteishengessä. Sama yhteishenki ja toisten kannustaminen ovatkin olleet kantavia teemoja koko koulutuksen ajan. ”Tää on ollut tosi kiva ja hyödyllinen koulutus”, kertoi juuri vertaisneuvojaksi valmistunut Riikka Tuomi, ”Täällä on puhuttu avoimesti, luottettavassa ilmapiirissä, tosi kivassa porukassa”.

Jaana Pohjola komppaa Riikkaa, ”Tämä porukka on tosi mukava ja on hyvä, että kaikilla on ollut erilainen tausta”. Jaana saikin koulutuksesta potkua suorittaa keskenjääneet lähihoitajaopintonsa loppuun.” Yleissivistävää ja silmiä avaavaa” kuului vielä lisäyksenä muiden valmistuneiden joukosta.Maksuton vertaisneuvojakoulutus kouluttaa vapaaehtoisia, jotka voivat toimia apuna ja tukena esimerkiksi virastoasioinnissa tai Kelan papereiden täyttämisessä. Koulutukseen voi halutessaan osallistua myös lisätäkseen omaa tietouttaan yhteiskunnan eri palveluista. Vierailevien asiantuntijoiden luennoilla tulivat tutuksi mm. erilaiset oppilaitokset, sosiaali- ja terveyspalvelut, Hyvinkään kaupungin työllisyyspalvelut sekä oikeusaputoimisto. Kouluttajana toimi yksilöohjaaja Jenny Moilanen HRAKSista.

Todistusten jakamisen jälkeen Jenny kiitti osallistujia heidän avoimuudestaan, ”Olette avoimesti kertoneet omista kokemuksistanne ja se on antanut myös minulle todella paljon sellaista tietoa, jota voin hyödyntää tulevissa koulutuksissa, työssäni ja omassa elämässäni. Hyvä kiertämään –mentaliteetti huokuu täällä.”

 

Vertaisneuvojakoulutus

  • Koulutuksen järjestivät Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö sr (HRAKS) ja Hyria koulutus
  • Koulutus oli alueellaan toinen, vastaavia koulutuksia järjestää mm. SOSKU-hanke Järvenpäässä.
  • Ryhmä kokoontui joka perjantai Hyvinkäällä, Hyrian Torikadun tiloissa.
  • Koulutuksen sisältöjä olivat mm. vapaaehtoistyö ja sen perusteet, vaitiolovelvollisuus sekä vapaaehtoistyön suunnittelu, kehittäminen ja markkinointi.
  • koulutuksesta on mahdollisuutta saada yleishyödyllistä tietoa Hyvinkään ja lähialueiden sosiaali- ja terveyspalveluista
  • Tuoreet vertaisneuvojat jatkavat vertaisneuvojatoiminnan kehittämistä Hyvinkään-Riihimäen alueella yhteistyössä HRAKSin kanssa.

 

Lisätietoja:

Jenny Moilanen, yksilöohjaaja
HRAKS
050 382 0276
jenny.moilanen(at)hraks.fi

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0Email this to someone
email