Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ajankohtaista

HRAKS vaihtaa vuoden vaihteessa nimensä Hyria säätiöksi

HRAKS eli Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö vaihtaa nimeään 1.1.2018. Säätiön uudeksi nimeksi tulee Hyria säätiö sr. Hyria ja HRAKS ovat tiivistäneet yhteistyötään konsortiomaisella toimintatavalla jo muutamia vuosia. Myös molempien toimijoiden kesällä valmistuneita strategioita on työstetty rinnakkain ja tulevaisuuden suuntaviivat on rakennettu yhteiselle pohjalle kuunnellen asiakkaita, alueen kuntia ja elinkeinoelämää.

HRAKSin… Jatka lukemista

Tule tutustumaan palveluihimme Hyvinkäälle!

Tutustumistorstait ja Mitä kuuluu? -kahvit

Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia toimintaamme tutustumiseen. Yli 25-vuotiaille suunnattuja palveluja tarjoavat yksikkömme Hyvinkäällä kutsuvat sinut, uusi tuttavuus, tai jo palvelussamme ollut tutustumaan ja turisemaan paikan päälle. (Nuorille suunnatut palvelumme löydät täältä) Uusille palveluista kiinnostuneille henkilöille järjestetään viikoittain Tutustumistorstait ja palveluissamme olleille Mitä kuuluu? -kahvit kerran kuukaudessa.

Mitä me teemme?

HRAKS eli Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö edistää työllistymistä ja ehkäisee syrjäytymistä. Palveluitamme ovat etsivä nuorisotyö, työpajatoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työhönvalmennus. Meillä on erilaisia valmennusympäristöjä, kuten kahvila-ravintoloita, kierrätyskeskuksia ja kuljetustoimintaa. Teemme yhteistä työtä alueen eri toimijoiden kanssa. Toimimme Keski-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Asiakkaita on yli 2000 vuodessa ja palvelemme heitä noin 70 ammattilaisen voimin. Tarjoamme enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään!

Jatka lukemista

Hyriassa hautuu Myllärin puuro

Hyria ja Helsingin Mylly käynnistävät yhdessä oppimisvuoden loppuun jatkuvan yhteistyön. Tavoitteena on selvittää minkälainen vaikutus aamiaistottumuksilla on työssä ja opinnoissa jaksamiseen.

Helsingin Mylly lahjoittaa Hyrialle yli 2 000 kilogrammaa puurohiutaleita, joista Hyrian ravintoloissa haudutellaan aamupuuroa 25. helmikuuta alkaen. Aamupuuro on maksutta tarjolla Hyrian opiskelijoille ja Hyria säätiön asiakkaille.

Kumppanuuden avulla… Jatka lukemista

Yhteishaku alkaa 19.2. – Hyriassa on tarjolla nuorille yli 700 opiskelupaikkaa

Peruskoulun päättävien nuorten yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 19. helmikuuta. Hakuaika jatkuu 12. maaliskuuta saakka. Hyriassa yhteishaun kautta on tarjolla 26 koulutusvaihtoehtoa Hyvinkäällä ja Riihimäellä syksyllä alkaviin opintoihin. Aloituspaikkoja on yli 700 opiskelijalle.

Hyriassa opiskelee vuosittain noin 10 000 opiskelijaa. Heistä noin viidennes hakeutuu yhteishaun kautta, loput jatkuvan… Jatka lukemista

REKRY | Toimialapäällikkö, Nuorten palvelut

Haluatko olla mukana matkassamme tarjoamassa enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään? Tunnetko, että Sinulla on enemmän asennetta ja osaamista? Hyria konsortio on Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella monipuolisia palveluita tarjoava toimija, jonka päätavoite on olla enemmän kuin osiensa summa. Toiminta-ajatuksemme on tarjota asiakkaillemme työllistymistä, kuntoutumista ja koulutusta sekä olla mukana erilaisissa elämäntilanteissa kannustamassa… Jatka lukemista

Työttömän mahdollisuus opiskeluun muuttui vuoden alkaessa

Vuodenvaihteessa voimaan tullut työttömyysturvalain muutos parantaa työttömien mahdollisuuksia opiskella menettämättä oikeutta työttömyysetuuteen.

25 vuotta täyttäneet työttömät voivat halutessaan opiskella enintään kuusi kuukautta kestäviä opintoja työttömyysetuutta menettämättä. Edellytyksenä on, että opinnot antavat ammatillisia valmiuksia tai tukevat yritystoimintaa.

Keskeinen ero nykyiseen mahdollisuuteen opiskella työttömyysetuudella tuettuna on, että TE-toimisto ei tee arviota siitä,… Jatka lukemista

Valtakunnalliset Työpajapäivät Hyvinkäällä 2019

Hyria säätiö järjestää yhteistyössä Valtakunnallisen työpajayhdistys ry:n kanssa Valtakunnalliset Työpajapäivät 10. – 11.4.2019 Villatehtaalla Hyvinkäällä.

Kyseessä on työpajakentän vuosittainen ammattilaistapahtuma, joka tarjoaa laajan kattauksen ajankohtaista tietoa ja huippupuhujia. Kiinnostavien asiasisältöjen lisäksi Työpajapäivillä on oiva tilaisuus verkostoitua kollegoiden kanssa tapahtuman oheisohjelmissa ja iltatilaisuudessa. Tapahtumaan odotetaan jopa 800 osallistujaa ympäri Suomea.… Jatka lukemista

ALUSTA-hankkeen loppuseminaari 12.12.

ALUSTA-hankkeen loppuseminaari pidettiin eilen Hyvinkään kaupungintalolla. Kolmivuotinen hanke oli suunnattu pitkäaikaistyöttömille Järvenpään, Keravan, Tuusulan, Hyvinkään ja Nurmijärven alueella. Hankkeeseen osallistuneiden asiakkaiden etenemisprosentti (työhön, työkokeiluun, opiskelemaan tai muihin palveluihin) on tällä hetkellä huikeat 70,4%! Lisätietoa ALUSTA-hankkeesta löydät tästä.

Paikalla oli hyrialaisten lisäksi verkostoa, kuntapäättäjiä, hankkeen asiakkaita ja yritysedustusta.… Jatka lukemista

Polkuja-tapahtuma tulee taas!

Järjestimme viime toukokuussa ensimmäisen Polkuja-tapahtuman Rytkön leirikeskuksessa Hyvinkäällä. Kahden päivän aikana toimintamme kehittämiseen osallistui 120 henkeä: nuoria, valmennus- ja ohjaushenkilöstöä sekä verkostoamme Hyvinkäältä, Riihimäeltä, Hausjärveltä ja Lopelta.

Erinomaisten kehittämisideoiden lisäksi saimme tapahtumasta runsaasti kiitosta ja positiivista palautetta. Osallistujat toivoivat kehittämispäiville jatkoa ja tapahtumasta jokavuotista. 

Haluammekin kutsua sinut ensi… Jatka lukemista

Hyvinkään KIKE:llä useita tapahtumia joulukuussa!

Tervetuloa Hyvinkään KIKE-kierrätyskeskuksen jouluisiin tapahtumiin! Tarjolla on jokaiselle jotakin ja varmasti edullisia löytöjä. Seuraa KIKE:ä facebookissa ja saat aina ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista.

KIKE-kierrätyskeskus Hyvinkää
Riihimäenkatu 81.

 


Joulukuun KILOilo Kikellä 1.12.-8.12.

Vaatteita ja muita kankaita euron kilohinnalla!


Kiken Joulumarkkinat LA 15.12 klo 10-14

Lämpimästi tervetuloa Kiken Joulumarkkinoille lauantaina… Jatka lukemista

REKRY | Työpajakurssien toteuttaja

Haemme tuntityöntekijöitä työpajakurssien vetämiseen kaudelle 1.9. – 31.12.2018. Työpiste vaihtelee säätiön toiminta-alueella, pääosin kurssit järjestetään Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Kohderyhmänä kursseilla ovat alle 29-vuotiaat nuoret.

Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia kursseja, joka hyödyttävät heitä heidän etsiessään omaa polkuaan kohti työtä, koulutusta tai kuntoutumista. Kurssit voivat esimerkiksi liittyä harrastusmahdollisuuksiin, hyvinvointiin, AV-alaan, koodaamiseen tai… Jatka lukemista

Vikatiedote: Hakemus nuorten työpajoille ei toimi oikein

Hakemusjärjestelmässä olevan hetkellisen vian takia hakemus nuorten työpajoille ei toimi oikein.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen käyttäjä saa virheilmoituksen, että hakemus ei mennyt perille. Tästä virheilmoituksesta huolimatta hakemus tulee perille ja tallentuu järjestelmään. Hakemusta ei siis tarvitse alkaa täyttää uudelleen.

Selvitämme ongelmaa.