Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Työ & Elämä -palvelut esittäytyvät Hyvinkään kirjastonaukiolla

Työ & Elämä -palvelut esittäytyy -tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa torstaina 25.4. kello 15 – 19 Hyvinkään kirjastonaukiolla.  Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua työllisyyttä edistäviin palveluihin ja edistää omaa työllistymistään. Kaikille avoimessa, rennossa tapahtumassa 26 toimijaa jakavat tietoa työllistymisestä, koulutuksesta, harrastustoiminnasta, kulttuurista, liikunnasta ja vapaaehtoistoiminnasta. 

Tapahtumassa mukana ovat Hyria säätiö, Hyria koulutus,… Jatka lukemista

Uskalla seurata unelmia

Toimittaja, tuottaja Arman Alizad kannusti Valtakunnallisten Työpajapäivien kuulijoita uskaltamaan seuraamaan omia unelmiaan. Alizard oli tapahtuman päätöspäivän pääpuhuja.

Iranissa 1971 syntynyt Arman Alizad muutti vanhempineen USA:n kautta Suomeen. Suomi valikoitui kotimaaksi, koska hänen isovanhempansa asuivat jo täällä.

Alizad joutui eroon tutusta ympäristöstään ja ystävistään kahdesti: ensin, kun perhe lähti sekavia oloja… Jatka lukemista

Omakuvan kautta unelmiin

Valtakunnallisten Työpajapäivien toinen päivä alkoi rinnakkaisseminaareilla. Yksi seminaareista, Omakuvan kautta unelmiin, keskittyi itsetuntemustaitojen kehittämiseen.

Itsetuntemustaitojen kehittäminen kuuluu työpajalla olevien sosiaaliseen vahvistamiseen. Yksi keino katsoa itseään tarkemmin on tehdä itsestä kuva. Omakuva tuo esiin ihmisen omia vahvuuksia, osaamista ja voimavaroja.

Työpajayhdistyksen kouluttaja Susanna Palon vetämässä seminaarissa päästiin tositoimiin, sillä kaikki saivat… Jatka lukemista

Rasisimi = valta + ennakkoluulot

Sophia Wekesa herätteli Valtakunnallisten Työpajapäivien kuulijoita rakenteellisen rasismin havaitsemiseen ja toi esiin keinoja asioiden muuttamiseksi.

Asioita voi muuttaa, kun tarkastelee omia sokeita pisteitään. Me emme välttämättä esimerkiksi havaitse, miten oma etuoikeutettu asemamme voi viestittää toiselle ihmiselle, ettei hän ole tervetullut.

Ihmisellä on vähän kykyä tunnistaa kulttuurisia tekijöitä. On yleistä ajatella… Jatka lukemista

Empatia on avain yhteistyön lisäämiseen

Aivotutkija Katri Saarikivi pureutui Valtakunnallisilla Työpajapäivillä 10.4. pitämässään esityksessään empatian olemukseen. Erityisiä haasteita ihmisten kanssakäymiseen tuo koneiden välityksellä viestiminen.

Saarikivi luonnehti ihmistä työkaluja valmistavaksi, sosiaaliseksi eläimeksi. Jotta ihmiset ovat selvinneet, heidän on jo kolme miljoonaa vuotta sitten pitänyt oppia valmistamaan työkaluja ja tehdä asioita yhdessä. Kaikki parhaimmat saavutukset ovatkin yhteistyön… Jatka lukemista

Valtakunnalliset Työpajapäivät alkoivat


Valtakunnalliset Työpajapäivät alkoivat tänään 10.4. Hyvinkään Villatehtaalla. 550 työpaja-alan ammattilaista on saapunut Wanhalle areenalle. Valtakunnallisten Työpajapäivien pääpuhujina ovat aivotutkija Katri Saarikivi ja toimittaja Arman Alizad.

-Odotan Arman Alizadin puhetta. Olen katsonut hänen ohjelmiaan ja niissä on paljon uskottavia näkökulmia. Seminaareista on hyötyä työssäni, sillä nuorten kanssa puhutaan unelmista. Niiden… Jatka lukemista

Valtakunnalliset Työpajapäivät kokoaa 550 työpaja-ammattilaista Hyvinkäälle

Vaaliviikolla järjestettävässä ammattilaistapahtumassa haastetaan eduskuntavaaliehdokkaat ratkomaan työttömyyttä ja ulkopuolisuutta
Valtakunnalliset Työpajapäivät järjestetään 10. – 11.4. Hyvinkäällä Villatehtaalla (Kankurinkatu 4 – 6). Toimialan suurin ammattilaistapahtuma järjestetään jo 20. kertaa, ja se kokoaa Villatehtaalle 550 työpaja-ammattilaista ja sidosryhmien edustajaa. Valtakunnallinen työpajayhdistys ry ja Hyria säätiö järjestävät Valtakunnalliset Työpajapäivät yhteistyössä.

Suomessa on yli… Jatka lukemista

Yhä useampi siirtyy Hyrian työpajoilta koulutukseen

Kirsi Seppälä

Yhä useampi nuori siirtyy Hyria säätiön työpajasta ammattioppilaitoksen koulutukseen. Säätiöltä koulutukseen siirtyvien määrä on kasvanut 26 henkilöllä vuodesta 2017 vuoteen 2018. Vuonna 2017 työpajoilta koulutukseen siirtyi 81 henkilöä ja vuotta myöhemmin 107 henkilöä.

Opintonsa ilman syytä keskeyttäneiden määrä on vähentynyt Hyria koulutuksessa 15 henkilöllä. Vuonna 2017 opintonsa ilman… Jatka lukemista

Hyria on Red Carpet Film Festivalin vuoden 2019 pääyhteistyökumppani

Lisäksi Red Carpet ja Hyria ovat solmineet myös kolmen vuoden sopimuksen yhteistyöstä.

Koulutus- ja valmennuspalveluja Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla tarjoava Hyria on lähtenyt Red Carpet -festivaalin pääyhteistyökumppaniksi vuodelle 2019 sekä solminut kolmen vuoden yhteistyösopimuksen. Hyria on ollut mukana Red Carpetin kumppanina ensimmäisestä festivaalivuodesta alkaen.

”Red Carpetin ideologia on, että tulevaisuuden osaajille… Jatka lukemista

YTM Marjaana Salmi säätiön nuorten palveluiden toimialapäälliköksi

Hyria säätiön nuorten palveluiden toimialapäälliköksi on valittu YTM, sosiaalityöntekijä Marjaana Salmi. Salmi on koulutukseltaan lisäksi nuorisotyönohjaaja, ammatillinen opettaja ja erityisopettaja. Hän siirtyy Hyriaan Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän palveluksesta.

Marjaana Salmella on pitkä kokemus nuorisotyöstä, nuorisotyön opettajan tehtävistä, oppilaitoksen esimiestehtävistä sekä sosiaalityöntekijän tehtävistä. Lisäksi Marjaana on työskennellyt nuorten työpajatoiminnassa – hän muun… Jatka lukemista