Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ajankohtaista

HRAKS vaihtaa vuoden vaihteessa nimensä Hyria säätiöksi

HRAKS eli Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö vaihtaa nimeään 1.1.2018. Säätiön uudeksi nimeksi tulee Hyria säätiö sr. Hyria ja HRAKS ovat tiivistäneet yhteistyötään konsortiomaisella toimintatavalla jo muutamia vuosia. Myös molempien toimijoiden kesällä valmistuneita strategioita on työstetty rinnakkain ja tulevaisuuden suuntaviivat on rakennettu yhteiselle pohjalle kuunnellen asiakkaita, alueen kuntia ja elinkeinoelämää.

HRAKSin… Jatka lukemista

Tule tutustumaan palveluihimme Hyvinkäälle!

Tutustumistorstait ja Mitä kuuluu? -kahvit

Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia toimintaamme tutustumiseen. Yli 25-vuotiaille suunnattuja palveluja tarjoavat yksikkömme Hyvinkäällä kutsuvat sinut, uusi tuttavuus, tai jo palvelussamme ollut tutustumaan ja turisemaan paikan päälle. (Nuorille suunnatut palvelumme löydät täältä) Uusille palveluista kiinnostuneille henkilöille järjestetään viikoittain Tutustumistorstait ja palveluissamme olleille Mitä kuuluu? -kahvit kerran kuukaudessa.

Mitä me teemme?

HRAKS eli Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö edistää työllistymistä ja ehkäisee syrjäytymistä. Palveluitamme ovat etsivä nuorisotyö, työpajatoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työhönvalmennus. Meillä on erilaisia valmennusympäristöjä, kuten kahvila-ravintoloita, kierrätyskeskuksia ja kuljetustoimintaa. Teemme yhteistä työtä alueen eri toimijoiden kanssa. Toimimme Keski-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Asiakkaita on yli 2000 vuodessa ja palvelemme heitä noin 70 ammattilaisen voimin. Tarjoamme enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään!

Jatka lukemista

ALUSTA-hankkeen loppuseminaari 12.12.

ALUSTA-hankkeen loppuseminaari pidettiin eilen Hyvinkään kaupungintalolla. Kolmivuotinen hanke oli suunnattu pitkäaikaistyöttömille Järvenpään, Keravan, Tuusulan, Hyvinkään ja Nurmijärven alueella. Hankkeeseen osallistuneiden asiakkaiden etenemisprosentti (työhön, työkokeiluun, opiskelemaan tai muihin palveluihin) on tällä hetkellä huikeat 70,4%! Lisätietoa ALUSTA-hankkeesta löydät tästä.

Paikalla oli hyrialaisten lisäksi verkostoa, kuntapäättäjiä, hankkeen asiakkaita ja yritysedustusta.… Jatka lukemista

Polkuja-tapahtuma tulee taas!

Järjestimme viime toukokuussa ensimmäisen Polkuja-tapahtuman Rytkön leirikeskuksessa Hyvinkäällä. Kahden päivän aikana toimintamme kehittämiseen osallistui 120 henkeä: nuoria, valmennus- ja ohjaushenkilöstöä sekä verkostoamme Hyvinkäältä, Riihimäeltä, Hausjärveltä ja Lopelta.

Erinomaisten kehittämisideoiden lisäksi saimme tapahtumasta runsaasti kiitosta ja positiivista palautetta. Osallistujat toivoivat kehittämispäiville jatkoa ja tapahtumasta jokavuotista. 

Haluammekin kutsua sinut ensi… Jatka lukemista

Valtakunnalliset Työpajapäivät Hyvinkäällä 2019

Hyria säätiö järjestää yhteistyössä Valtakunnallisen työpajayhdistys ry:n kanssa Valtakunnalliset Työpajapäivät 10. – 11.4.2019 Villatehtaalla Hyvinkäällä.

Kyseessä on työpajakentän vuosittainen ammattilaistapahtuma, joka tarjoaa laajan kattauksen ajankohtaista tietoa ja huippupuhujia. Kiinnostavien asiasisältöjen lisäksi Työpajapäivillä on oiva tilaisuus verkostoitua kollegoiden kanssa tapahtuman oheisohjelmissa ja iltatilaisuudessa. Tapahtumaan odotetaan jopa 800 osallistujaa ympäri Suomea.… Jatka lukemista

Hyvinkään KIKE:llä useita tapahtumia joulukuussa!

Tervetuloa Hyvinkään KIKE-kierrätyskeskuksen jouluisiin tapahtumiin! Tarjolla on jokaiselle jotakin ja varmasti edullisia löytöjä. Seuraa KIKE:ä facebookissa ja saat aina ajankohtaiset tiedot tulevista tapahtumista.

KIKE-kierrätyskeskus Hyvinkää
Riihimäenkatu 81.

 


Joulukuun KILOilo Kikellä 1.12.-8.12.

Vaatteita ja muita kankaita euron kilohinnalla!


Kiken Joulumarkkinat LA 15.12 klo 10-14

Lämpimästi tervetuloa Kiken Joulumarkkinoille lauantaina… Jatka lukemista

REKRY | Työpajakurssien toteuttaja

Haemme tuntityöntekijöitä työpajakurssien vetämiseen kaudelle 1.9. – 31.12.2018. Työpiste vaihtelee säätiön toiminta-alueella, pääosin kurssit järjestetään Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Kohderyhmänä kursseilla ovat alle 29-vuotiaat nuoret.

Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisia kursseja, joka hyödyttävät heitä heidän etsiessään omaa polkuaan kohti työtä, koulutusta tai kuntoutumista. Kurssit voivat esimerkiksi liittyä harrastusmahdollisuuksiin, hyvinvointiin, AV-alaan, koodaamiseen tai… Jatka lukemista

Vikatiedote: Hakemus nuorten työpajoille ei toimi oikein

Hakemusjärjestelmässä olevan hetkellisen vian takia hakemus nuorten työpajoille ei toimi oikein.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen käyttäjä saa virheilmoituksen, että hakemus ei mennyt perille. Tästä virheilmoituksesta huolimatta hakemus tulee perille ja tallentuu järjestelmään. Hakemusta ei siis tarvitse alkaa täyttää uudelleen.

Selvitämme ongelmaa.

 

 

 

Nuori – jäitkö ilman kesätöitä?

Tarjoamme mielekästä tekemistä työpajoillamme läpi kesän. Tule mukaan ja saat arvokasta työkokemusta sekä apua jatkosuunnitelmien teossa, olipa mielessä vaikka opiskelu, työkokeilu tai työnhaku.

Esimerkkejä toiminnasta, johon voit osallistua:

  • Pienimuotoiset piha – ja puutarhatyöt, korjaus- ja kunnostustyöt
  • Kädentaidot sekä taide, kulttuuri ja ilmaisu
  • Puuverstas
  • Asiakaspalvelu
  • Audiovisuaalinen tuotanto

Lisäksi meillä… Jatka lukemista

Etsivä nuorisotyö löytää nuoren kesälläkin

Hyria säätiön etsivä nuorisotyö on nuorten palveluksessa koko kesän ajan Hyvinkäällä, Hausjärvellä ja Lopella. Etsivien toimipisteet sijaitsevat työpajojen yhteydessä (Hyvinkää, Nastassa Uudenmaankatu 20, Hausjärvi, Kikessä Keskustie 1 ja Lopella, Kikessä Viertotie 1), mutta suuri osa työstä tehdään myös kaduilla, virastoissa, nuorten kotona, kauppakeskuksissa, tapahtumissa ja keskustoissa, joissa nuoret kokoontuvat. Etsivän… Jatka lukemista

Nuoret neuvovat ikäihmisiä mobiililaitteiden käytössä

Vapaaehtoiskeskus Virsu tarjoaa Riihimäellä kohtaamispaikan ikäihmisille mukavan yhdessäolon merkeissä. Virsun tiloissa järjestetään monenlaista vapaaehtoisten vetämää ohjelmaa, joihin kaikki ovat tervetulleita. Hyria on pitkäaikainen yhteistyökumppani Virsulle, yhdessä on järjestetty tapahtumia mm. Hyrian lähihoitajaopiskelijoiden kanssa.

”Seniorikansalaisten auttaminen mobiililaitteiden käytössä sai alkunsa VALMA-koulutuksen opintokokonaisuudesta, jossa tutustutaan vapaaehtoistoimintaan,” kertoo yksilövalmentaja Taru Kovalainen Hyria säätiöstä.… Jatka lukemista

Kesäajan palvelut & toiminta

Toimintamme ovat avoinna koko kesän. Työntekijämme lomailevat porrastetusti. Puhelut kääntyvät töissä oleville työntekijöille.

 

Nuorten työpajat palvelevat normaalisti kesällä. Hakemuksia kaikille pajoille voit laittaa läpi kesän. Erityisesti kahvilamme tarjoavat kesä aikana mahdollisuuden ammattitaidon kasvattamiseen, jos esimerkiksi kesätyöpaikka jäi tänä kesänä saamatta.

 

Etsivä nuorisotyö jalkautuu kesäksi keskustoihin ja… Jatka lukemista