Facebook Instagram Youtube Hraks in english

1.1.2018 alkaen nimemme on Hyria säätiö

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ajankohtaista

HRAKS vaihtaa vuoden vaihteessa nimensä Hyria säätiöksi

HRAKS eli Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö vaihtaa nimeään 1.1.2018. Säätiön uudeksi nimeksi tulee Hyria säätiö sr. Hyria ja HRAKS ovat tiivistäneet yhteistyötään konsortiomaisella toimintatavalla jo muutamia vuosia. Myös molempien toimijoiden kesällä valmistuneita strategioita on työstetty rinnakkain ja tulevaisuuden suuntaviivat on rakennettu yhteiselle pohjalle kuunnellen asiakkaita, alueen kuntia ja elinkeinoelämää.

HRAKSin… Jatka lukemista

Tule tutustumaan palveluihimme Hyvinkäälle!

Tutustumistorstait ja Mitä kuuluu? -kahvit

Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia toimintaamme tutustumiseen. Yli 25-vuotiaille suunnattuja palveluja tarjoavat yksikkömme Hyvinkäällä kutsuvat sinut, uusi tuttavuus, tai jo palvelussamme ollut tutustumaan ja turisemaan paikan päälle. (Nuorille suunnatut palvelumme löydät täältä) Uusille palveluista kiinnostuneille henkilöille järjestetään viikoittain Tutustumistorstait ja palveluissamme olleille Mitä kuuluu? -kahvit kerran kuukaudessa.

Mitä me teemme?

HRAKS eli Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö edistää työllistymistä ja ehkäisee syrjäytymistä. Palveluitamme ovat etsivä nuorisotyö, työpajatoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työhönvalmennus. Meillä on erilaisia valmennusympäristöjä, kuten kahvila-ravintoloita, kierrätyskeskuksia ja kuljetustoimintaa. Teemme yhteistä työtä alueen eri toimijoiden kanssa. Toimimme Keski-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Asiakkaita on yli 2000 vuodessa ja palvelemme heitä noin 70 ammattilaisen voimin. Tarjoamme enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään!

Jatka lukemista

Elävät ammattikirjat kiinnostivat nuoria

Ohjaamo Hyvinkää järjesti 30.1. Elävä ammattikirjasto-tapahtuman, joka keräsi yhteen 12 eri ammattikirjaa, 70 nuorta ja 150 ”lainausta”. Hyria säätiön NASTA-yksikkö Uudenmaankadulla täyttyi nuorista, jotka pääsivät kuulemaan monta mielenkiintoista tarinaa erilaisista koulutuspoluista ja ammateista. Kirjoina toimivat henkilöt kertoivat omasta työstään: mitä he käytännössä tekevät, minkälaisia taitoja ja ominaisuuksia työ vaatii ja… Jatka lukemista

ALUSTA:lta ponnistetaan takaisin töihin

ALUSTA-hankkeen ryhmä kokoontuu tuttuun tapaan aamusella Hyvinkäällä. Paikalla on kahdeksan ryhmän asiakasta sekä Hyria säätiön hankekoordinaattori Susanne Lähdemäki sekä hanketyöntekijät Jukka Lehtelä ja Marika Korpelainen. Hyria säätiön koordinoima ALUSTA-hanke tukee pitkäaikaistyöttömien työllistymistä ja toimii Hyvinkään lisäksi myös Järvenpäässä ja Nurmijärvellä. Mukaan pääsevät motivoituneet hyvinkääläiset, nurmijärveläiset, järvenpääläiset, tuusulalaiset ja keravalaiset työttömät… Jatka lukemista

Tule Elävä ammattikirjasto -tapahtumaan 30.1.

LAINAA ELÄVÄ KIRJA JA LÖYDÄ UNELMA-AMMATTISI

Elävästä ammattikirjastosta voit lainata vaikka poliisin kertomaan ammatistaan.

Tule tutustumaan eri aloihin ja ammatteihin Elävän ammattikirjaston avulla. Se toimii kuten tavallinenkin kirjasto, mutta paperisten kirjojen sijaan lainaat kirjastonhoitajalta oikeita ihmisiä keskustelua varten. Kirjat lainataan pienissä ryhmissä. Ilmoittaudu 22.1. mennessä osoitteessa bit.ly/elavaamki

Kirjoina toimivat henkilöt… Jatka lukemista

Tervetuloa Työ & Elämä -rekrytapahtumiin 24.1. ja 8.2.2018

Hyria säätiö, Laurea-ammattikorkeakoulu ja Unelma Päivä NY järjestävät yhteistyössä alkuvuoden kiinnostavimmat ura- ja rekrytointitapahtumat sekä Hyvinkäällä että Riihimäellä. Viime vuonna Hyvinkäällä 1000 kävijää kerännyt tapahtuma Rekry100 kulkee tänä vuonna kokonaan uudella nimellä Työ & Elämä.

Työ & Elämä -rekrytapahtuma järjestetään Hyvinkäällä keskiviikkona 24.1.2018 klo 10–14 kauppakeskus Willassa, Citymarketin aulassa. Riihimäellä… Jatka lukemista

Nuoren oma blogi: ”Kyllä mä pystyn mihin vaan”

Valmennusjakso antaa parhaimmillaan paljon, ja valmennuksen hyödyt ovat jokaiselle omanlaiset omista tavoitteista riippuen. Riihimäellä Suuntavalmennuksessa olleelle Tekolle (nimim.) valmennusjakso antoi itseluottamusta ja avasi uusia mahdollisuuksia:

”Aluksihan mun mielikuva tosta pajasta oli semmonen, että ”rahallinen korvaus jonka siitä saa, on aivan liian pieni siihen nähden, mitä joudun tekemään”. Väärin. Toi on antanut mulle… Jatka lukemista

Alueelle 12 uutta vapaaehtoista vertaisneuvojaa

HRAKSin ja Hyria koulutuksen toista kertaa järjestettyyn vertaisneuvojakoulutukseen osallistui 18 henkilöä ja koulutuksen päätöskakkukahvit juotiin perjantaina 1.12. Hyria koulutuksen Torikadun yksikössä Hyvinkäällä.

Juuri valmistuneet vertaisneuvojat Jaana Pohjola (vas.) ja Riikka Tuomi (oik.) kouluttajansa Jenny Moilasen (kesk.) kanssa.

Tunnelma Torikadulla oli rento ja avoin. Todistukset jaettiin 12 osallistujalle hyvässä yhteishengessä. Sama… Jatka lukemista

Työpaikan löytämisessä se viimeinen askel on otettava itse

 

Marraskuisena iltapäivänä KIKE Kierrätyskeskuksella Hyvinkäällä tapaa kolme tyytyväistä naista: HRAKSin valmentautujat Marianne Viljanen ja Netta Nikkanen sekä sosiaalikuraattori Sanna Roihas. Marianne ja Netta ovat juuri löytäneet töitä Sannan ja muiden HRAKSilaisten tukemana.     

”Olen ihan pirskatin ylpeä molemmista nuorista naisista”, huokaisee Sanna Roihas. ”Kumpikin on hakenut jo jonkin… Jatka lukemista

Työministeri Jari Lindströmiä kiinnosti HRAKSin toiminta

Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö HRAKS vieraili eduskunnassa työministeri Jari Lindströmin kutsumana tiistaina 22.11. Henkilökunnan lisäksi mukana oli myös toiminnan myötä työllistyneitä asiakkaita sekä Tuusulan kunnan edustaja Timo Havukunnas.

Ministerille esiteltiin erityisesti HRAKSin Alusta-hanketta. Hanke toimii Järvenpään, Keravan, Tuusulan, Hyvinkään ja Nurmijärven alueella. Asiakkaiksi voivat ohjautua pitkäaikaistyöttömät. Alusta-hanke on ryhmämuotoista työhönvalmennusta, jonka… Jatka lukemista

Tervetuloa Taidemieli-tapahtumaan NASTAan 22.11. klo 15–18

Tervetuloa valtakunnallisen mielenterveysviikon taidetapahtumaan keskiviikkona 22.11. klo 15–18. Tapahtuma järjestetään NASTAssa Hyvinkäällä, osoitteessa Uudenmaankatu 20.

Ohjelmassa on mm. kuvataidetyöpajaa, kollaasityöskentelyä sekä tutustumista DKT-terapiaan. Esillä myös nuorten tekemää sanallista ja kuvallista taidetta!

Tapahtumassa tarjolla pientä syötävää, kahvia ja hyvää seuraa. HRAKSin lisäksi tapahtumassa mukana mielenterveysseura Hymise sekä mielenterveysyhdistys Verso.

Tapahtuma on kaikille… Jatka lukemista