Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Marko Kalliosaari on Kolmen Vartin Huutokauppakeisari

Marko Kalliosaari on Kolmen Vartin Huutokauppakeisari

Hyria säätiön työvalmentaja Marko Kalliosaari nuijii KIKE:n Kolmen Vartin Huutokauppoja jo usean vuoden kokemuksella. ”Idea nopeista huutokaupoista oli omani”, kertoo Marko. ”Mietimme täällä KIKE:llä miten välillä hiljaisiin lauantaihin saataisiin lisää eloa ja kävijöitä. Huutokauppa järjestetään joka kuun viimeisenä lauantaina ja on nimensä mukaan naputeltu kolmessa vartissa.” Marko itse on kerännyt vanhoja kalastusvälineitä jo 90-luvulta asti ja keräilyharrastus on vienyt hänet lukemattomille kirppareille ja huutokauppoihin.

KIKE:n huutokauppa on Hyvinkään alueella ainoa. Lähimmät järjestetään Markon tietojen mukaan Nukarin pirtillä Nurmijärvellä.  Kolmen Vartin Huutokauppa on jo kerännyt uskollisen vakioasiakaskuntansa ja halli on täynnä joka kerta, eikä kaikille löydy edes istumapaikkaa. Osa asiakkaista on käynyt huutokaupoissa jo alusta asti, mutta joka kerta paikalle löytää myös uusia kävijöitä. Huutokauppaan tulevat tavarat valitaan KIKE:n huutokauppatiimissä, johon kuuluu henkilökunnan lisäksi myös valmentautujia. Tavara ei välttämättä ole arvokasta, enneminkin erikoista, ja huutokauppaan pyritään kokoamaan mahdollisimman sekalainen setti erilaista tavaraa. Välillä Marko nuijii tavaroita, joista ei edes tiedetä mitä ne ovat. Tyypillisessä huutokaupassa on tarjolla noin 100 kohdetta, esimerkiksi lapsille leluja, polkupyöriä, äijätavaraa, tauluja ja kotimaista lasia. Myös vaatteita on myynnissä, erityisesti merkkituotteet kuten Marimekko ja kansallispuvut liikkuvat hyvin. Huutokauppatiimin valitsemat esineet numeroidaan ja laitetaan esille huutokauppaa edeltävällä viikolla. Osa esineistä myös kuvataan ja niihin voi tutustua etukäteen KIKE:n facebook-sivulla.

”Tavaroilla ei ole pohjahintaa, vaan huutokauppaväki määrää hinnan. Keskihinta tavaralla on noin 10 euroa, pääsääntöisesti tuotteet menevät halvalla ja huutokaupasta voi tehdä todella hyviä löytöjä”, kertoo Marko. Joukossa on myös arvokkaampia esineitä, joista mieleen on jäänyt mm. Tynellin designvalaisin, jonka vasarahinta oli 1300 euroa. ”Pyrin siihen, että huutokaupassa on hyvä fiilis. Läppä lentää puolin ja toisin ja harva poistuu paikalta myrtsinä. Ainoatakaan huutokaupan esinettä ei jätetä myymättä. Kerran maksoin jopa omasta taskusta euron eturivin herralle, että hän veisi esineen pois,” hekottelee Marko. Toinen hauska muisto liittyy hyvinkääläiseen vakikävijään, joka asuu nykyään Keski-Suomessa. ”Mies huusi lasiesineen, mutta toi sen takaisin KIKE:lle parin viikon päästä. Esine laitettiin huutokauppaan ja sama mies huusi sen jälleen itselleen. Taisi tulla kuitenkin katumapäälle,” Marko muistelee. Hänen mielestään huutokaupoissa mukavinta on hyvä fiilis ja vuorovaikutus yleisön kanssa. ”Alussa kun ei ollut vielä kokemusta, huutokaupat vähän jännittivät. Nyt sitä oikein odottaa, että tulisi se kuukauden viimeinen lauantai ja pääsisi taas meklariksi. Yleisön joukossa on tuttuja jo vuosien takaa ja kun itse nauttii hommasta, on se helppoa ja hauskaa”.

 

Seuraava kolmen vartin huutokauppa Kierrätä Riihimäenkadulla tapahtumassa 19.5. klo 12.00 alkaen!

Tapahtuma facebookissa

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email