Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Työministeri Jari Lindströmiä kiinnosti HRAKSin toiminta

Työministeri Jari Lindströmiä kiinnosti HRAKSin toiminta

Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö HRAKS vieraili eduskunnassa työministeri Jari Lindströmin kutsumana tiistaina 22.11. Henkilökunnan lisäksi mukana oli myös toiminnan myötä työllistyneitä asiakkaita sekä Tuusulan kunnan edustaja Timo Havukunnas.

Ministerille esiteltiin erityisesti HRAKSin Alusta-hanketta. Hanke toimii Järvenpään, Keravan, Tuusulan, Hyvinkään ja Nurmijärven alueella. Asiakkaiksi voivat ohjautua pitkäaikaistyöttömät. Alusta-hanke on ryhmämuotoista työhönvalmennusta, jonka toimintaideologia: asiakkaiden vertaisuus ja ryhmän tuki sekä valmentajien apu, tuki ja sparraus, ovat tuottaneet erinomaisia tuloksia. Vuonna 2016 asiakkaita oli 114 ja etenemisprosentti (työ, työkokeilu ja opiskelu) on tällä hetkellä huikeat 83,8%.

”Vaikutti, siltä että ministerin tähänastiset kokemukset työkokeilusta eivät olleet kaikkein myönteisimpiä. Olikin mukava esitellä malli, joka yksilöllisen poluttamisen ja tarkan suunnittelun avulla toimii ja johtaa työllistymiseen”, kertoo HRAKSin palvelujohtaja Heikki Kallunki. Ministeri Lindström oli myös todella kiinnostunut HRAKSin asiakkaiden kokemuksista ja jututti heitä pitkään.

HRAKSin seurue eduskunnassa: asiakas Leea Hiltunen (vas), palvelujohtaja Heikki Kallunki, Tuusulan kunnan edustaja Timo Havukunnas, hanketyöntekijä Jukka Lehtelä, asiakas Cherrylen Palosaari ja hankekoordinaattori Susanne Lähdemäki.

Hyvien toimintatapojen juurruttaminen

Yksilöllisen tuen merkitys asiakkaalle korostui keskusteluissa. ”Toimme myös esiin huolemme voittoa tavoittelemattomien toimijoiden, kuten HRAKSin, roolista jatkossa. Eli kuinka taataan säätiöiden ja muiden vastaavien alan toimijoiden palveluntuottaja-asema tulevaisuuden alueellisessa työllistämisessä? Uhkakuvana on se, että markkinalähtöisesti toimivat yritykset kaappaavat ison osan toiminnasta. Riskinä on myös se, että yksilöllinen, asiakaslähtöinen, läheisyysperiaatteen mukainen näkökulma unohtuu. Meitä huolestuttavat myös kaikkein huonoimmassa asemassa olevat. Miten heidät huomioidaan ja kuntoutetaan?” miettii Kallunki. ”Me olemme luoneet HRAKSissa toimivan työkokeilun mallin, nyt nämä hyvät toimintatavat pitäisi pystyä myös juurruttamaan.”

Vierailu poiki lisää ministerikeskusteluja

HRAKSin esittelemät erinomaiset tulokset ja erilainen lähestymiskulma kiinnostivat työministeri Lindströmiä. Hän koki asian ja HRAKSin mallin tärkeiksi ja ehdotti keskustelujen jatkamista myös muiden ministerien kanssa, joiden toimialaan HRAKSin palvelut kuuluvat. Tapaamisia sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan, elinkeinoministeri Mika Lintilän ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen valmistellaan parhaillaan ja ne toteutuvat todennäköisesti alkuvuonna 2018. ”Me olemme onnistuneet edistämään työllistymistä ja ehkäisemään syrjäytymistä. On hienoa, että tekemämme työ koetaan arvokkaaksi ja pääsemme esittelemään toimintaamme sekä kertomaan oman näkökulmamme korkeimmalle päättäjätasolle asti,” summaa Kallunki.

 

 

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
0Email this to someone
email