Valmennus on sinulle 16–29-vuotias nuori, jos olet vailla työ- tai opiskelupaikkaa ja haluat yksilöllistä tukea tulevaisuuden suunnitteluun ja arjen asioiden hoitoon.

Hyria säätiö tarjoaa NUOTTI-valmennusta Uudenmaan alueella. Säätiöllä NUOTTI-valmennusta tekee kolme valmentajaa ja voit valita sinulle sopivimman valmentajan itse. Tapaatte valmentajan kanssa sinulle parhaiten soveltuvassa ympäristössä. Osa valmennustapaamisista voidaan tehdä myös halutessasi verkon välityksellä. Tapaamisten kesto on 1-2 tuntia. Valmennus toteutetaan 5 kuukauden aikana ja tapaamiskertoja voi olla enintään 20. Tapaamiset järjestetään arkena ja ennen klo 18.

Saat lisää tietoa valmennuksesta ja apua hakeutumiseen ottamalla yhteyttä säätiön etsivään nuorisotyöhön tai Hyvinkään Ohjaamoon. Voit myös soittaa suoraan KELA:n valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon puh. 020 692 205. Soiton jälkeen KELA:n kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja haastattelee sinut. Kun KELA on tehnyt myönteisen päätöksen valmennuksestasi, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ensimmäisen tapaamisajan.

Katso täältä Kelan esite NUOTTI-valmennuksesta.

Tutustu valmentajiimme:

Mari Mikkola 

Minulla on pitkä työkokemus nuorten kanssa työskentelystä starttivalmennuksella. Työssäni minulla on voimavaralähtöinen, kannustava ja tulevaisuuteen tähtäävä työote. Valmennuksen alussa tutustumme ja teemme yhdessä tavoitteet ja suunnitelman valmennuksen ajalle. Harjoittelemme omien tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaan erilaisia arjentaitoja, kuten ruoanlaittoa, leivontaa, siivousta, hygieniaa ja asioiden hoitoa. Arjentaitojen harjoittelun lisäksi voimme käyttää taidetta työskentelyn tukena tai liikkua luonnossa ja kokeilla luonto- ja eläinavusteista toimintaa. Minulla on sosionomikoulutuksen (AMK) lisäksi sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus. Työskentelyn aikana varmistamme, että sinulla on tulevaisuutta varten hyvä tukiverkosto.

Aino Tuovila 

Minulla on kokemusta nuorten kanssa toimimisesta sekä nuorisoasumiseen, etsivään nuorisotyöhön ja starttivalmennukseen liittyen useamman vuoden ajalta. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) Etsimme valmennuksen aikana kanssasi ratkaisuja ja tilannettasi edistäviä tekijöitä vahvuuksistasi ja voimavaroistasi. Valmennuksen aikana tutustumme ja teemme yhdessä tavoitteet valmennuksesi ajalle sekä harjoittelemme arjentaitoja tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaan. Pilkomme tavoitteet pienempiin osatavoitteisiin, jotta ne on helpompi saavuttaa. Työskentelyssä voimme käyttää erilaisia työmenetelmiä. Huomioimme työskentelyssä halutessasi perheesi ja läheistesi tuen ja huolehdimme, että sinulla on hyvä tukiverkosto tulevaisuutta varten. Voimme lisätä halutessasi valmennukseen myös liikuntaa ja luontoavusteista toimintaa.

Kati Voivala 

Minulla on pitkä kokemus eri-ikäisten ihmisten kanssa työskentelystä. Työskentelyssä korostuu ratkaisukeskeisyys ja voimavaralähtöisyys.  Koulutukseltani olen sosionomi (YAMK). Kartoitamme valmennuksen alussa nykyisen tilanteesi ja teemme yhdessä tavoitteet ja suunnitelmat niiden toteuttamiseksi. Käytämme työskentelyssä apuna esimerkiksi asteikkoa, tulevaisuusmuistelua, selviytymiskysymyksiä, näkökulman avartamista ja ihmekysymystä. Kunnioitan työskentelyssä jokaisen omaa arvomaailmaa, yksilöllisyyttä, voimavaroja ja itsemääräämisoikeutta. Saat palautetta jokaisessa tapaamisessa ja pääset arvioimaan omaa edistymistäsi. Työskentelyn aikana varmistamme, että sinulla on tulevaisuutta varten hyvä tukiverkosto.