Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

5-vuotta täyttäneen SER-kierrätyksen uusi nimi on Haka

5-vuotta täyttäneen SER-kierrätyksen uusi nimi on Haka

Hyvinkäällä Kivikonkierrossa sijaitseva SER-kierrätys vietti 5-vuotissyntymäpäiviään 9. toukokuuta elävän musiikin, puheiden ja kakkukahvien merkeissä. Musiikista vastasivat Kunnan pojat ja työpajan oma porukka. Juhlissa julkistettiin myös SER-kierrätyksen uusi nimi: Haka.

Aihetta juhlaan on, sillä SER-kierrätyksessä on saatu hyviä tuloksia. Viiden vuoden aikana Hyria säätiön SER-kierrätyksessä järjestämässä kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa, sosiaalisessa kuntoutuksessa ja työssäoppimisessa on ollut yhteensä 340 henkilöä. Toimintaan osallistuvien määrä on vuosi vuodelta kasvanut ja esimerkiksi huhtikuun aikana henkilöitä oli yhteensä 87. Työelämään ja koulutukseen jatkaa noin 60 prosenttia jakson päättäneistä.

SER-kierrätyksessä toimii pajaneuvosto, joka kehittää toimintaa pitkäjänteisesti. Yhteiskehittämistyötä tehdään toimintaan osallistuvien henkilöiden tarpeet ja tavoitteet edellä. Työtehtävien lisäksi tarjolla on mm. vertsikka-ryhmää, tyhy-toimintoja, bändimusisointia ja yksilöllistä tukea.

SER-kierrätys on erityisen tunnettu hyvästä ilmapiiristä ja yhteisöllisyydestä. SER-kierrätyksessä saa työskennellä omaan tahtiinsa ja tekemistä on riittävästi. Viime vuoden palautteiden mukaan 89 prosenttia suosittelee toimintaa muille. Suuri osa vastaajista oli sitä mieltä, että toiminnasta on hyötyä tulevaisuuden kannalta. Kiitosta on tullut myös hyvästä perehdytyksestä ja ohjauksesta tehtäviin ja selkeistä pelisäännöistä.  Toimintaan on ollut helppo tulla mukaan, omaa osaamista on pystynyt hyödyntämään, kohtelu on kunnioittavaa ja ohjaajien kanssa on helppo keskustella.  Palautteista välittyy se, että porukka koetaan mukavaksi, päivärytmi säilyy ja oma aktiivisuus voimistuu.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email