Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Elokuvantekoon osallistuminen oli mahtava mahdollisuus nähdä ammattilaiset työssään

Elokuvantekoon osallistuminen oli mahtava mahdollisuus nähdä ammattilaiset työssään

Hyriasta luonto- ja ympäristöneuvojaksi valmistunut Miia Hesse piti Red Carpetin festivaalielokuvantekoon osallistumista mahtavana mahdollisuutena. Hessen tehtävä oli pistää auton eteen tielle kaatunut puunrunko palasiksi moottorisahalla.

– Tehtäväni oli käyttää moottorisahaa yhtä näppärästi kuten metsuritkin. Sain ohjeistukseksi, että teet niin kuin normaalistikin tekisit. Onneksi sen tarkempia askelmerkkejä tai repliikkejä ei ollut. Yritin siinä sitten surautella mahdollisimman lungisti puuta poikki, kun kaikki tuijottivat ja kamera kävi, Hesse nauraa.

Hesse viihtyi kuvauksissa hyvin, ja hän vietti aikaa myös jututtamalla elokuvantekijöitä.

 –Oma osuuteni oli setin alussa, mutta jäin kuvauspaikalle hengailemaan päivän loppuun asti. Juttelin eri ihmisten kanssa, ja kyselin, mitä he tekevät. Se oli todella kiinnostavaa ja avartavaa! Näyttelijätkin tulivat juttelemaan kanssani ja kyselemään opiskeluistani. Tunnelma oli mahtavan lämminhenkinen, hän kertoo.

Festivaalielokuvan teossa tarvittava työmäärä teki Hesseen vaikutuksen. Hän kuvailee elokuvantekoa muurahaiskeoksi, jossa jokaisella oli oma tärkeä tehtävänsä. Työt etenivät sveitsiläisen kellon varmuudella: koko kuvausryhmän työ toimi loistavasti.

–Tottahan toki lähtisin uudelleen mukaan, jos tilaisuus tulisi. Oli mielettömän hienoa nähdä, miten huippuammattilaiset tekevät työtään ja millainen työmäärä kaiken takana on. Oli esimerkiksi mielenkiintoista nähdä, miten jotakin yksityiskohtaa valmisteltiin ja kuvattiin moneen kertaan, vaikkapa sitä, mistä päin savu tuli ja kuinka paljon sitä sai olla. Tämmöisiä ei mieti valmista elokuvaa katsoessa.

–Tämä oli opiskelijoille mahtava mahdollisuus, Miia Hesse tiivistää.

Vaihtelua opiskelupäiviin

Opiskelijoille festivaalielokuvan teko toi vaihtelua opiskeluun. Rakennusalan perustutkintoa opiskelevista viisi lähti mukaan avustaviin tehtäviin.

17-vuotiaalla hyvinkääläisellä opiskelijalla Wiliam Valtosella ei ollut ennakko-odotuksia sen suhteen, mitä päivä elokuvanteossa toisi tullessaan. Päivästä tuli pitkä, sillä Mattomies-elokuvaa kuvattiin aamulla Hyrian maaseutuopistolla Hyvinkäällä ja kuvaukset jatkuivat päivällä Kytäjällä.

– Kannoimme tavaroita kuvauspaikoilla ja kävimme poistamassa julisteita, Valtonen kuvailee.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email