Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Hyria aloittaa uuden, valmennuksellisen oppisopimuskoulutuksen varastoalalla

Hyria aloittaa uuden, valmennuksellisen oppisopimuskoulutuksen varastoalalla

Hyria on käynnistänyt Hämeen TE-toimiston kanssa pilottihankkeen, jossa kokeillaan uudenlaista valmennuksellista oppisopimuskoulutusta varastoalalla. Siinä sekä opiskelijalla että työnantajalla on koko koulutuksen ajan tukenaan omavalmentaja, joka auttaa käytännön asioissa ja tsemppaa eteenpäin. Pilottikoulutuksessa opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa varastonhoitajan tutkinto tai logistiikan perustutkinnon osia. Yrityksille koulutus tarjoaa mahdollisuuden osaavan työvoiman rekrytointiin.

Omavalmentaja auttaa oppisopimuspaikan tarjoavaa yritystä muun muassa huolehtimalla tarvittavista sopimuksista, perehdyttämällä ja tapaamalla työpaikkaohjaajia sekä toimimalla yhteyshenkilönä viranomaisten, oppilaitoksen ja opiskelijan välillä. Hän pyrkii myös helpottamaan koulutettavan sopeutumista työyhteisöön ja opiskelumaailmaan sekä toimii tukena käytännön asioissa.

– Tässä pilottihankkeessa tutkimme samalla sitä, kuinka paljon konkreettista käytännön tukea ja apua tarvitaan, jotta oppisopimuskoulutus onnistuu sujuvasti ja päästään tavoitteeseen eli valmistumiseen tai tutkinnon osan suorittamiseen, omavalmentaja Tea Roine Hyriasta sanoo.

Uudenlainen koulutus on herättänyt kiinnostusta sekä työnhakijoissa että yrityksissä. Koulutus järjestetään Riihimäellä. Alueen yrityksistä esimerkiksi Onnisen logistiikkakeskuksen ja Würth Oy:n kanssa on käyty alustavia keskusteluja oppisopimuspaikoista. Muillekin yrityksille opiskelijoita riittää ja työpaikkoja tarvitaan, sillä koulutukseen otetaan mukaan 15–20 opiskelijaa.

– Pilottihankkeen kohteeksi valikoitui varastoala, koska alalla on työvoimapula ja yritykset rekrytoivat logistiikka-alalle nyt runsaasti. Paikallisilla yrityksillä onkin nyt mainio mahdollisuus kouluttaa räätälöidysti omiin työtehtäviinsä motivoitunutta työvoimaa ja saada prosessiin normaalia enemmän tukea. Esimerkiksi kaikki paperityöt ja byrokratia hoituvat kauttani avaimet käteen -periaatteella, Roine sanoo.

Koulutus alkaa marraskuussa valmentavalla jaksolla, jossa opiskelijoiden motivaatio ja vahvuudet varastonhoitajan työhön kartoitetaan. Valmentavalla jaksolla vahvistetaan oppimisvalmiuksia ja työelämätaitoja sekä löydetään yksilölliset taidot, motivaatio ja asenne. Myös erityisopetukseen ja selkokielisyyteen panostetaan tarpeen mukaan.

Varsinainen oppisopimuskoulutus alkaa ensi vuoden alkupuolella. Palkkaamiseen on mahdollista saada TE-toimiston myöntämää harkinnanvaraista palkkatukea koulutettavan taustasta riippuen. Valmennuksen rahoittaa Hämeen Ely-keskus. Työvoimaa tarvitsevat yritykset voivat ottaa yhteyttä suoraan Hyrian omavalmentaja Tea Roineeseen.

Lisätietoja:

Tea Roine

omavalmentaja

Hyria säätiö

p. 040 183 2372

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email