Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Hyria säätiö toteuttaa Euroopan solidaarisuusjoukkojen Työ-toimintoa ensimmäisenä Suomessa

Hyria säätiö palkkaa eurooppalaisen nuoren avustaviin töihin nuorten työpajoille

Hyria säätiö sai kesäkuussa ensimmäisenä Suomessa Työ ja harjoittelu -laatumerkin. Latumerkin myönsi Opetushallitus. Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeita toteuttavien organisaatioiden täytyy hakea Opetushallitukselta laatumerkkiä. Laatumerkin saanut organisaatio sitoutuu noudattamaan solidaarisuusjoukkojen tavoitteita, periaatteita ja laatuvaatimuksia.

Hyria säätiö pääsee ensimmäisenä Suomessa pilotoimaan Työ-toimintoa. Se mahdollistaa eurooppalaisen nuoren työllistämisen kahdeksan kuukauden työsuhteeseen avustaviin tehtäviin nuorten työpajoille. Hanke mahdollistaa muun muassa vuorovaikutustaitojen, kielitaidon, työelämävalmiuksien ja ammatillisen osaamisen kehittymisen. Laatumerkin saanut Hyria säätiö jätti avustushakemuksen Opetushallitukselle Työ ja harjoittelu -toiminnon rahoittamiseksi.

Erilaiset kansainväliset hankkeet mahdollistavat Hyria säätiön toimintaan osallistuvien nuorten kansainvälisen osaamisen kartuttamisen sekä madaltavat kynnystä osallistua hankkeisiin ulkomailla. Säätiöstä osallistuu neljä nuorta nuorisovaihtohankkeeseen Espanjassa 5. – 13.9.2019. Hankkeen teemana on kestävä kehitys ja kädentaidot. Osallistujia on seitsemästä eri Euroopan maasta yhteensä noin 35.

Hyria säätiö on toteuttanut useiden vuosien ajan nuorten vapaaehtoispalveluhankkeita EU:n myöntämällä Erasmus+ avustuksella. Säätiö on vastaanottanut useita vapaaehtoistyöntekijöitä Euroopasta ja lähettänyt muutaman nuoren vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Hankkeita koordinoi Suomessa Opetushallituksen kansainväliset palvelut.

Erasmus+ eurooppalainen vapaaehtoistyöpalvelu muuttui vuoden 2018 aikana Euroopan solidaarisuusjoukoiksi. Solidaarisuusjoukkojen tavoitteina on muun muassa kannustaa nuoria ja organisaatioita kehittämään toimia, joilla voidaan edistää eurooppalaisen yhteiskunnan yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuullisuutta, vahvistaa nuorten osallisuutta ja työelämävalmiuksia sekä edistää eurooppalaisuutta.

Lisätietoja:

Laura Heikkilä, hallintopäällikkö
Hyrian konserni- ja konsortiopalvelut
050 379 6438 | laura.heikkila @ hyria.fi

Opetushallitus, kansainvälistymispalvelut

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email