Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Hyria siirtyy etäopetukseen

Hyria siirtyy etäopetukseen

Tarkennus aiempaan tiedotteeseen

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Oppilaitosten tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön.

Hyrian aiemmin tänään tiedottamia toimenpiteitä tiukennetaan siltä osin, että myöskään Riihimäen Sakonkadun ja Hyvinkään Kauppalankadun toimipisteitä ei pidetä auki, vaikka näin aiemmin kerrottiin. Torikadun toimipiste suljetaan lukuun ottamatta monistamoa, puhelinvaihdetta ja kuljetuspalveluja.

Koska toimipisteet suljetaan, ei ravintolapalveluitakaan voida tarjota.

Hyria säätiön palveluiden osalta tiedotamme erikseen.

Hyria on tehnyt päätöksen siirtyä etäopetukseen toistaiseksi. Näin toimimalla haluamme hidastaa covid-19-tartuntataudin leviämistä, varjella terveydenhoitoa ylikuormitukselta, suojata riskiryhmiä sekä varmistaa sen, että opiskelijoidemme opinnot etenevät ja opiskelivat pystyvät suorittamaan tutkintonsa. Hyrian toiminnassa ei ole todettu yhtään covid-19-tautitapausta.

Tällä hetkellä arvioimme etäjärjestelyn jatkuvan ainakin pääsiäiseen saakka, mutta seuraamme tilanteen kehittymistä päivittäin. Tiedotamme etäopetuksen jatkumisesta opiskelijoille ja huoltajille Wilman tiedotteella tästä eteenpäin joka perjantai kello 14.00.

Hyria säätiön palvelut
Hyria säätiö sulkee Työriihet Hyvinkään Välenojalla ja Riihimäen Asemantalossa. Työtoimintapisteissä riskiryhmään kuuluvien sekä flunssaoireisten tulee jäädä kotiin.
Ohjaamot pidetään asiakkaille avoinna. Muista mahdollisista muutoksista tiedotetaan tiistain 17.3. aikana.

Etäopetukseen siirtyminen

Mitä teen seuraavaksi?
Tiistaina ja keskiviikkona 17.–18.3. opetusta ei järjestetä lainkaan. Opiskelijoita kehotetaan jäämään kotiin ja välttämään sosiaalisia kontakteja ihmisjoukoissa. Varaamme nämä päivät opetus- ja ohjaushenkilöstöllemme etäopetuksen aloittamiseen liittyviin käytännön järjestelyihin. Opiskelijat saavat tarkemmat opiskeluohjeet vastuuvalmentajiltaan. Opettajiin ei tässä vaiheessa tarvitse olla erikseen yhteydessä. Etäopetus alkaa torstaina 19.3.

Mitä etäopetus tarkoittaa?
Etäopetuksella tarkoitamme monenlaisia oppimisen ohjaamisen tapoja verkkoa hyödyntäen. Etäopetuksen lähtökohdat ovat samat kuin muunkin opetuksen: tutkinnon perusteiden mukaiset ammattitaitovaatimukset ja osaamistavoitteet luovat raamit osaamisen hankkimisen sisällöille. Oppimisen ohjaaminen sekä opiskelijoiden omat oppimisen teot toteutuvat nyt erilaisia välineitä ja ohjelmia käyttäen.

Hyriassa on opetus- ja ohjaushenkilöstön tukena digitaalisen oppimisen asiantuntija sekä kaksi verkkovalmentajaa. Lisäksi Hyrian ICT-palvelut tukee etäopetuksen järjestämistä.

Etäopetuksessa hyödynnetään itsenäistä opiskelua, jossa oppimista ei ohjata reaaliaikaisesti tietyssä ympäristössä sekä varsinaista etäopetusta, jossa lähiopetus tapahtuu reaaliaikaisesti verkossa hyödyntäen erilaisia tieto- ja viestintäteknologian välineitä ja ohjelmia. Myös etäopetuksen aikana opiskelijalla on mahdollisuus hakea ja saada ohjausta ja tukea.

Käytettävät laitteet ja yhteydet
Opiskelija hyödyntää ensisijaisesti kotona olevaa verkkoyhteyttä ja tietokonetta. Jo älypuhelimella pääsee hyvään alkuun. Jos kotona ei ole nettiyhteyttä, omaa älypuhelinta voi käyttää tukiasemana. Jos kotona ei ole tietokonetta tai älylaitetta, Hyria voi lainata opiskelijalle Chromebook-laitteen. Lainalaitteita on varattu 500 kappaletta.

Lainalaitetta voi anoa Wilman kautta ja opiskelija saa Wilmassa tiedon, kun lainaaminen alkaa. Anomuksen jättäneille ilmoitetaan, milloin ja mistä lainalaitteen voi noutaa. Opiskelijoiden yksilöllisiin tilanteisiin ja haasteisiin haetaan ratkaisut tapauskohtaisesti.

Kahvila- ja ravintolapalvelut
Etäopetukseen siirtymisen yhteydessä Hyria sulkee osan toimipisteistään. Riihimäellä avoinna pidetään Sakonkadun A-talo, Hyvinkäällä avoinna ovat Torikadun ja Kauppalankatu 18:n toimipisteet.
Ravintola Ruokakello palvelee Sakonkadulla ja Pulssi Kauppalankadulla. Torikadun ravintola on suljettu. Aamupuurotarjoilu keskeytetään. Lounasta on tarjolla niille opiskelijoille, jotka ovat lounaalle etukäteen ilmoittautuneet. Ruokailuun ilmoittautumisesta tulee erillinen ohje Wilmaan.
Ruokailu järjestetään siten, että ravintoloihin otetaan vain rajattu asiakasmäärä kerrallaan, ja ruokailijat ohjataan istumaan mahdollisimman etäälle toisistaan.
Riihimäellä Café Harju ja Hyvinkäällä Café Sveitsi on suljettu. Hyvinkäällä Café Rentukan kahvila- ja ravintolapalvelut ovat avoinna.

Opintotoimistot
Mikäli opiskelija tarvitsee opintotoimiston palvelua, opintosihteerit palvelevat sähköpostilla tai puhelimella. Mikäli omaa opintosihteeriä ei tavoita, yhteyttä voi ottaa Hyrian hakutoimistoon p. 020 690 159, hakutoimisto@hyria.fi.

Opintosihteerit:
Karankatu:
Tarja Paavola, p. 050 415 5621
Sari Joensuu, p. 050 415 5598
Johanna Lyytinen, p. 050 415 5620
Taru Martola, p. 050 584 6313

Kauppalankatu:
Teija Hietakangas, p. 050 415 5615
Natalia Nikkilä, p. 050 415 5614
Riikka Herdén, p. 050 415 5623
Tarja Santala, p. 040 839 3042

Torikatu:
Elina Juurinen, p. 040 682 2639
Kia Virtanen, p. 040 688 5907

Uudenmaankatu 249 (palvelusihteeri):
Karine Barret, p. 050 564 3753

Käräjäkatu:
Tarja Santala, p. 040 839 3042

Sakonkatu:
Sari Elovirta, p. 040 510 6249
Piritta Hämäläinen, p. 040 765 5817

Opiskeluhuollon palvelut
Opinto-ohjauksen palvelut ovat saatavilla. Ohjausta tarjotaan etäyhteyksillä.
Hyvinkäällä opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat auki Hyvinkäällä Kauppalankatu 18:ssa ja Riihimäellä Sakonkadulla.
Opiskeluterveydenhuolto priorisoi tässä vaiheessa terveiden opiskelijoiden kutsuntatarkastusten hoitamisen ja perhesuunnitteluun. Jos sinulla on Hyvinkään yksiköissä terveydenhoitajan aika varattuna, vastaanotto on Kauppalankatu 18 -yksikössä. Sinuun ollaan erikseen yhteydessä, jos varattuihin aikoihin tulee muutoksia.

Älä tule sairaana vastaanotolle. Terveysasemiin tai päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää.
Kaikkien, joilla on epäily koronavirustartunnasta tai influenssasta, tulee pysyä kotona oireiden alkamisesta vähintään viikon ajan. Jos oireet jatkuvat pidempään, tulee kotona pysyä oireiden ajan ja niiden loputtua vielä yhden oireettoman päivän ajan.

Kuraattori- ja psykologipalvelut toimivat tällä hetkellä normaalisti. Jos muutoksia varattuihin aikoihin tulee, sinuun ollaan yhteydessä. Sovitut tapaamiset saatetaan myös hoitaa etäyhteyksinä, mutta tästä saat tiedon erikseen.

Opiskelijan poissaolo etäopetuksesta
Poissaolosta esimerkiksi sairastumisen vuoksi on ilmoitettava opettavalle opettajalle/kouluttajalle sekä vastuuvalmentajalle. Etäopetuksessa opintojen odotetaan etenevän samalla tavalla kuin lähiopetuksessa.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen
Työpaikoilla oppimisessa noudatetaan työpaikkojen ohjeita ja turvallisuusmääräyksiä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjauksessa hyödynnetään etäohjausta, mikäli mahdollista. Mikäli työpaikka suljetaan, opiskelija palaa Hyrian ohjeistusten piiriin.

Kelan palvelut
Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä.
Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä. Opintotuen enimmäisaikaa voidaan myös pidentää. Muista vaikutuksista, esimerkiksi opintotuen ja koulumatkatuen maksamiseen, opintojen keskeytymistä koskeviin ilmoituksiin ja opintolainahyvityksen saamiseen, Kela tiedottaa erikseen, kun tarvittavista toimenpiteistä on sovittu. www.kela.fi/korona

Lisätiedot
Lisätietoja etäopetuksen järjestelyistä antaa ensisijaisesti opiskelijan oma vastuuvalmentaja. Hyrian yleisiä toimenpiteitä koronatilanteessa koordinoi hallintopäällikkö Sami Silvennoinen p. 040 837 8442 sami.silvennoinen@hyria.fi.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email