Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Tietoturva-aukon hyödyntämisestä ei löytynyt näyttöä

Maaliskuun Hafnium-hyökkäyksen jälkiselvityksessä ei löytynyt syytä epäillä, että haavoittuvuutta olisi hyödynnetty Hyriaa vastaan.

Selvitys käynnistettiin, kun Microsoft julkaisi maaliskuun alussa sähköpostipalvelinympäristöihin korjauksia, joilla paikattiin järjestelmän haavoittuvuuksia. Kyberturvallisuuskeskuksen tiedotteen mukaan kiinalainen hyökkääjä, josta käytetään nimitystä Hafnium, oli hyödyntänyt haavoittuvuuksia päästäkseen käsiksi sähköpostitileille. Tämän jälkeen hyökkääjät ovat asentaneet haittaohjelman, jonka avulla he… Jatka lukemista

Korona vieraili Torikadun kampuksella

Yhdessä Hyria säätiön asiakasryhmässä on voinut altistua koronavirukselle Hyvinkäällä Hyrian Torikadun kampuksella. Ryhmän toiminta keskeytettiin perjantaina 26.3., kun Hyria sai tiedon koronapositiivisesta testituloksesta. Myöhemmin myös toinen samassa ryhmässä toiminut henkilö on saanut positiivisen testituloksen.

Altistuneita on ollut 13, ja heitä on kehotettu tarkkailemaan terveydentilaansa, ja hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin. Asiakasryhmä jatkaa… Jatka lukemista

Hyria palaa hybridimalliin 1.3.

Hybridiopetuksen avulla useampi opiskelija voi saada lähiopetusta, mutta samalla huolehditaan siitä, ettei yhtä aikaa kampuksilla oleskelevien henkilöiden määrä kasva liiaksi.

Päätös on tehty ottaen huomioon Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntien koronatilanne ja voimassa olevat suositukset. Hyria on niin ikään valmis reagoimaan nopeastikin muuttuvaan tilanteeseen, mikäli virusmuunnosten leviämisen uhka niin vaatii.… Jatka lukemista

Hyria laajentaa etäopetusta ja -valmennusta ajalla 30.11.2020–10.1.2021

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti 24.11., että epidemiatilanteen hallitsemattoman leviämisen uhka on erityisesti Uudellamaalla ilmeinen. Ministeriö antoi suosituksen, että muun muassa toisen asteen opetuksessa siirrytään etäopetukseen. Ministeriö myös kehotti harkitsemaan korkean tartuntariskin julkisten tilojen käytön keskeyttämistä tilapäisesti. Suositus ei koske välttämätöntä lähiopetusta. Ministeriön mukaan samat ohjeet ja suositukset tulee ottaa ennakoivasti… Jatka lukemista

Mistä osatyökykyinen työtön löytää töitä? Lue Nastolan pilotista

Mistä osatyökykyinen työtön löytää töitä? Entä työnantaja apukäsiä projektiluontoiselle työlle? Oman kylän juttu auttaa. Nastolassa alkaneen kokeilun tarkoitus on edistää osatyökykyisten työllistymistä yhdistämällä paikallisia tekijöitä ja työnantajia.

Työllistämiskokeilu Oman kylän juttu on pyörähtänyt käyntiin Päijät-Hämeen Nastolassa Lahden kupeessa. Kokeilun tarkoitus on työllistää erityisesti paikallisia osatyökykyisiä etsimällä paikallisista yrityksistä ja kotitalouksista… Jatka lukemista

Piia opiskelee ammattiin kotonaan: ”Kehon ehdoilla mennään”

Mahdollisuus opiskella kotoa etänä voi olla osatyökykyiselle ainoa mahdollisuus hankkia tutkinto.

Vaikka etänä verkossa työskentely on monelle koronan takia päivittäistä ja jatkuvaa arkea, mahdollisuudet suorittaa kokonaisia tutkintoja etupäässä etänä ovat olemattomat. Tämän huomasi päijäthämäläinen Piia, jonka aiemmat, perinteiseen tapaan lähiopintoina suoritettavat opinnot ovat tyssänneet pitkiin sairauslomiin.

Piia kärsii sairaudesta, joka… Jatka lukemista

Hyria valmistautuu etäopetuksen laajenemiseen

Kasvomaskien käyttöä ryhdytään edellyttämään yhteisten tutkinnon osien opetuksessa.  

Kanta-Hämeen maakunnan pandemiaryhmästä koottu viiden terveydenhuollon edustajan niin sanottu koronanyrkki on tänään tiistaina 6.10. tiedottanut uusista Kanta-Hämeen maakuntaa koskevista suosituksista. Niin ikään pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti uusista keinoista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. 

Hyria tarkastelee omissa linjauksissaan niin Uudenmaan kuin Kanta- ja Päijät-Hämeenkin tilannetta, sillä… Jatka lukemista

Maskisuositus laajeni Hyrian kampuksille

Hyria suosittelee kasvomaskin käyttämistä oppilaitoksen tiloissa. Hyrian toiminta-alueella epidemiatilanne on heikentynyt, ja olemme epidemian kiihtymisvaiheessa.

Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa THL suosittelee kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee nyt myös toisen asteen oppilaitoksia.

Jokainen hankkii tarvitsemansa maskit lähtökohtaisesti itse, mutta kunnat huolehtivat,… Jatka lukemista

Ota Koronavilkku-sovellus käyttöösi

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.

Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

Hyria suosittelee sovelluksen lataamista yhtenä keinona koronaviruksen vastaisessa taistelussa.

Lue lisää: www.koronavilkku.fi

Hyria julkaisi turvaohjeet henkilöstölle, opiskelijoille ja asiakkaille

Hyrian palveluiden avautuessa elokuussa, toivotamme opiskelijamme ja asiakkaamme jälleen tervetulleeksi Hyrian tiloihin. Uusilla yhteishaun kautta tulevilla opiskelijoilla oppimisvuosi alkaa keskiviikkona 5.8. Ensimmäisen päivän saapumisohjeet on julkaistu Hyrian nettisivuilla.

Koronaviruksen aiheuttama tartuntariski ei ole väistynyt, vaikka tartuntojen ilmaantuvuus on elokuun alkaessa alhainen. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin ei ole toistaiseksi olemassa lääkettä… Jatka lukemista