Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Nastan työpajalaisten työt luistivat Rockfestillä

Satu Männikkö, Risto Mälkiä ja Eero Taponen purkivat telttoja.

Nastan työpajalaisten työt luistivat Rockfestillä

Nastan työpajalla olevat nuoret käyvät vuosittain neljästä kymmeneen kertaan erilaisissa pajan ulkopuolisissa tapahtumissa töissä. Viimeisimpänä näistä oli yhteensä seitsemän päivän työrupeama Hyvinkään lentokentällä järjestetyssä Rockfestissä. Tapahtuman järjestelyihin osallistui eri päivinä 14 pajalaista yhdessä ohjaajiensa, työvalmentaja Satu Männikön ja yksilövalmentaja Miia Karppisen kanssa.

– Tällaisella työnteolla on pajalla valmentautuville iso merkitys. Ohjaajille tämä on pajalla oloa stressaavampaa, mutta pajalaisten yhteiskuntaan osallistumisen vahvistaminen vaatii pajan ulkopuolista toimintaa. On hienoa nähdä, kun nuoret saavat aidon työkokemuksen ja näkevät eri ammatteja. Täällä nuoret on otettu vastaan vertaisina työntekijöinä. Täällä on kaikille taitotasoille sopivaa toimintaa, mikä tuo nuorille onnistumisen kokemuksia, Satu Männikkö Hyria säätiön ylläpitämältä Nastan työpajalta kuvailee.

– Meitä on kohdeltu tapahtumassa hyvin, sillä työtämme on ohjeistettu täällä hyvin. Meistä on muutenkin pidetty huolta, meille tuotiin mönkijällä juotavaa, koska oli kuuma. Järjestäjät antoivat joka päivä palautetta siitä, miten työt ovat sujuneet, Männikkö kiittelee.

Rockfestin rakentamisessa ja loppusiivouksessa sekä asiakaspalvelussa oli koko festivaalin ajan runsaasti erilaisia tehtäviä. Pajalaiset pääsivät tekemään käytännön töitä paitsi omassa porukassaan myös järjestäjien kanssa. Työt olivat monipuolisia

– Opin täällä asiakaspalvelua, sillä tein töitä lipun vaihdossa. Vaihdoimme lippuja rannekkeisiin, Roope Juurskorpi kertoo.

– Tulin tänne työssäoppimiseen, ja tämä on ollut sikakiva kokemus, toista vuotta medialla opiskeleva Heta Sorsa kertoo.

Tammikuusta asti parilla eri pajalla valmentautunut Eero Taponen osallistui Rockfestillä muun muassa telttojen purkamiseen. Hän kehui saaneensa hyvää työkokemusta tapahtuman järjestelyistä.

Riku Mälkiä osallistui Rockfestiin Hyria säätiön kanssa. Yhteisöpedagogiksi opiskeleva Mälkiä suorittaa ensimmäistä harjoitteluaan Nastan talolla. Hän kehui festareiden järjestelyihin osallistumista ja asiakaspalvelussa toimimista uudenlaiseksi kokemukseksi.

– Opiskelen yhteisöpedagogiksi. Haluan auttaa ihmisiä, jotka käyvät läpi samanlaisia haasteita, kuin mitä olen itse käynyt läpi. Näitä ovat muun muassa henkinen jaksaminen ja sen miettiminen, mitä tekisin, Mälkiä kertoo.

Festarit olivat hyvä kokonaisuus niin valmentautujille kuin ohjaajillekin. Tärkeintä projektissa olivat onnistumisen kokemukset, tekemisen meininki ja yhdessä tekeminen.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email