Valmennus on sinulle 16–29 -vuotias nuori, jos olet vailla työ- tai opiskelupaikkaa ja haluat yksilöllistä tukea tulevaisuuden suunnitteluun ja arjen asioiden hoitoon. Valmentaja auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi ja voimavarasi sekä tukee sinua tulevaisuuden suunnitelmien tekemisessä yksilöllisesti.

Kelan NUOTTI-valmennus on tarkoitettu nuorelle, jonka toimintakyky on olennaisesti heikentynyt ja se aiheuttaa haasteita opiskeluun tai työelämään pääsyssä, opintojen jatkamisessa tai tulevaisuuden suunnitelmissa.

Hyria tarjoaa NUOTTI-valmennusta ensisijaisesti Keski-Uudellamaalla sekä pääkaupunkiseudulla. Hyriassa NUOTTI-valmennusta tekee kaksi valmentajaa. Tapaatte valmentajan kanssa sinulle parhaiten soveltuvassa ympäristössä kuten kahvilassa, kirjastossa tai kotonasi. Osa valmennustapaamisista voidaan toteuttaa etävalmennuksena. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi valmennus toteutetaan pääasiassa etävalmennuksena 31.5.2020 asti.

Valmennus sisältää enintään 20 tunnin mittaista käyntikertaa. Yksi tapaaminen voi sisältää yhden tai useamman käyntikerran. Valmennus toteutetaan 5 kuukauden aikana. Valmennukseen kuuluu yhteydenpitoa myös tapaamisten välillä. Valmennuksen aikana tehdään yhteistyötä läheistesi tai tukiverkostosi kanssa, jotka voivat myös osallistua tapaamisiin. NUOTTI-valmennuksen ajalta voit saada Kelasta kuntoutusrahaa.

Valmennukseen voit hakeutua joko itse tai kanssasi työskentelevän tahon yhteydenotolla Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205. Soiton jälkeen Kelan kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä, haastattelee ja ottaa vastaan suullisen hakemuksen. Hakemiseen ei tarvita lääkärinlausuntoa tai diagnoosia. Jos haluat valmennukseen Hyria säätiölle, kerro asiasta haastattelun yhteydessä. Kun Kela on tehnyt myönteisen päätöksen valmennuksestasi, valmentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sovitte ensimmäisestä valmennusajasta.

Yhteydenotot
Katja Berg | katja.berg(at)hyria.fi | 040 717 1318