Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Omakuvan kautta unelmiin

Omakuvan kautta unelmiin

Valtakunnallisten Työpajapäivien toinen päivä alkoi rinnakkaisseminaareilla. Yksi seminaareista, Omakuvan kautta unelmiin, keskittyi itsetuntemustaitojen kehittämiseen.

Itsetuntemustaitojen kehittäminen kuuluu työpajalla olevien sosiaaliseen vahvistamiseen. Yksi keino katsoa itseään tarkemmin on tehdä itsestä kuva. Omakuva tuo esiin ihmisen omia vahvuuksia, osaamista ja voimavaroja.

Työpajayhdistyksen kouluttaja Susanna Palon vetämässä seminaarissa päästiin tositoimiin, sillä kaikki saivat piirtää peilin kautta itsestään omakuvan ja värittää sen.

Palo korosti, että omakuvan tekemiseen on työpajalla varattava riittävästi aikaa. Omakuvan tekeminen jättää ihmiseen jäljen, koska oman itsen tutkiminen muuttaa ihmistä. On varattava aikaa siihen, että osallistujat katsovat itseään tarkemmin ja pysähtyvät oman itsensä äärelle. Kun oman kuvansa hyväksyy, hyväksyy samalla myös oman itsensä. Työpajalla kannattaa myös keskustella omakuvista, sillä teosten jakaminen yhdessä liittää ihmisiä toisiinsa ja vahvistaa ryhmän yhteenkuuluvuutta.

Seminaarissa myös listattiin niitä asioita, mitkä tekevät onnelliseksi ja nimettiin ainakin yksi pieni unelma, jonka aikoo toteuttaa lähiaikoina. Unelmat liittyvät hyvään elämään, onnellisuuteen ja tyytyväisyyteen. Unelmat avaavat polkuja niitä asioita kohti, joita ihminen haluaa tehdä ja joista tulee hänelle tavoitteita.

Teksti: Kirsi Seppälä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email