Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Red Carpet tarjoaa työssäoppimisen mahdollisuuksia opiskelijoille

Red Carpet tarjoaa työssäoppimisen mahdollisuuksia opiskelijoille

Hyria on Antti Luusuaniemen perustaman, kotimaisen elokuvafestivaalin Red Carpet:in pääyhteistyökumppani tänä vuonna. Hyrian opiskelijoille yhteistyö tarjoaa työssäoppimisen mahdollisuuksia

Hyrian opiskelijat ovat mukana muun muassa logistiikkaan, turvallisuuteen, cateringiin, ensiapuun, hiuksiin- ja kauneudenhoitoon sekä asiakaspalveluun ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä.

Hyria säätiön valmentautujat ovat tehneet paljon töitä tapahtuman markkinoinnissa. Nuorten palveluissa ja nuorten työpajatoiminnassa työhönvalmentajana toimiva Kristiina Kauranen kertoo, että valmentautujat ovat jakaneet Hyvinkäällä ja lähikaupungeissa tapahtuman esitteitä ja mainoksia. Monet valmentautujista osallistuivat myös festivaalielokuvan tekoon avustavissa tehtävissä.

Liiketoiminnan alan opiskelijoilla on monia tehtäviä Red Carpetissa. Ammatillinen ohjaaja Anu Aunola kertoo, että opiskelijat tekevät pienimuotoisen markkinointitutkimuksen Hyrian näkyvyydestä pääyhteistyökumppanina sekä pienimuotoisen markkinointitutkimuksen Red Carpetin mainonnan näkyvyydestä. Opiskelijat myös suunnittelevat uusia markkinointitilaisuuksia. Lisäksi yksi opiskelija toteutti kesällä asiakaskyselyn, missä selvitettiin Red Carpetin tunnettavuutta ja näkyvyyttä kesän aikana. Myös uusien markkinointitilaisuuksien suunnittelu on aloitettu.

– Opiskelijat ovat ottaneet yhteistyökuvion pääosin hyvin vastaan. Heistä on mielekästä tehdä konkreettisia asioita, Aunola sanoo.

Opiskelijat kuljettavat

– Meidän vastuullamme on kaikki kuljetus, ja sitä hoitaa kymmenen opiskelijaa. Kuljetamme omalla pakettiautolla ja vuokra-autolla ruokatarvikkeita ja juomia tapahtumapaikoille. Olemme varalla, jos pitää kuljettaa jotakin muuta, pakettiautoon mahtuvaa tavaraa. Nyt rakennamme osastoa ja viemme Hyrian toimipisteistä tavaraa tapahtumapisteisiin. Kun tapahtuma on ohi, on purkamisen aika, logistiikka- ja kuljetusalan opettaja Timo Sillanpää kertoo.

Opiskelijat ovat ottaneet Red Carpet -yhteistyön hyvin vastaan. Lomalta palanneet opiskelijat ovat intoa täynnä. Sillanpää näkee tärkeimpänä, että opiskelijat oppivat asiakaspalvelua ja aikataulujen noudattamista.

–Opiskelijoille asiakaspalvelun oppiminen on tärkeintä, koska he hoitavat kuljetuksia itsenäisesti, Sillanpää tiivistää.

Turvallisuus ja ensiapu

Isoa tapahtumaa järjestettäessä kiinnitetään aina huomiota turvallisuuteen ja ensiavun saatavilla oloon. Turvallisuusalan kouluttaja Ilari Saukkonen kertoo, että opiskelijat ovat tehneet ennakkotehtäviä, joissa on huomioitu turvallisuudesta huolehtiminen kokonaisuutena.

–Turvan opiskelijat ovat laatineet pelastus- ja turvallisuussuunnitelmia. 20 opiskelijaa osallistuu myös järjestyksenvalvonta- ja muihin valvontatehtäviin sekä opastuksiin, Saukkonen kertoo.

–Opiskelijat saavat käytännön työ- ja suunnittelukokemusta. He pääsevät tekemään oikeaan tapahtumaan käytännön turvallisuussuunnittelua ja näkevät oman työnsä jäljen. Opiskelijat ovat motivoituneita ja innostuneita päästessään töihin, Saukkonen tiivistää.

Ensiapupiste on yksi oppimisympäristöistä.

–Kahdeksan lähihoitaja opiskelijaa menee festarialueelle viikonlopuksi. He toimivat ensiapupisteessä ammattilaisten ohjauksessa. Tämä on hyvä tilaisuus opiskelijoille nähdä, millaista työelämässä on ja saada tarpeellisia kontakteja alan työntekijöihin, sosiaali- ja terveysalan kouluttaja Marianne Ellilä kertoo.

Cateringia isossa mittakaavassa

Opiskelijat ovat mukana Hyvinkään kaupungintalon vip-tilan ja Sveitsissä pidettävän gaalan järjestelyissä.

– Opiskelijat tekevät ruokatuotteiden esivalmisteluja ja valmistavat niitä. Aamuvuorossa tehdään esivalmistusta ja iltavuoro laittaa ruuat esille. Opiskelijat ovat myös apuna tarjoilussa. Gaalaan tehdään aamupäivällä kattaus kolmen ruokalajin illallista varten 350 hengelle. Järjestämme Red Carpetiin liittyen tyhy-päivän, jonne teemme myös cateringin, koulutuspäällikkö Juha Remes kertoo.

Kampaukset kuntoon

Hius- ja kauneudenhoitoalan ammatillisella ohjaajalla Anna-Mari Eiristöllä on paljon kokemusta opiskelijoiden ohjaamisesta Red Carpet -yhteistyössä. Tänä vuonna hiuspuolen opiskelijat tekevät Premium Loungessa kaupungintalon aulassa pikakampauksia.

–Aiempina vuosina kosmetologi- ja hiuspuolen opiskelijat olivat Premium Loungessa kaupungintalolla, missä he tekivät pikakampauksia ja korjasivat ehostusta. Edellisinä vuosina opiskelijat olivat lastenpäivässä tekemässä kasvomaalauksia ja lettejä, Anna-Mari Eiristö kertoo.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email