Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Ukrainalainen Sofia tekee vapaaehtoistyötä Nastan pajalla

Ukrainalainen Sofia tekee vapaaehtoistyötä Nastan pajalla

Ukrainalainen Sofia Yevlaninkova aloitti elokuun lopussa vapaaehtoistyöt Nastan pajalla Hyvinkäällä. Nasta on Hyria säätiön ylläpitämä työpaja, joka tarjoaa monipuolisesti nuorille aikuisille suunnattuja ohjaus- ja valmennuspalveluja, joita ovat starttivalmennus ja suuntavalmennus.

–Työskentelen starttivalmennuksessa ohjaajana Inka Finnen ja Anna Korhosen kanssa. Teemme ryhmän kanssa tehtäviä ja keskustelemme. Tavoitteena on, että valmennettavat löytävät itsensä ja vahvistavat sosiaalisuuttaan ja luottavaisuuttaan, Sofia Yevlaninkova kertoo.

Yevlaninkova tuli Hyvinkäälle Itä-Ukrainasta, Kharkivin kaupugista. Pian 22-vuotiaan Yevlaninkova perheeseen kuuluvat hänen vanhempansa ja isovanhempansa. Kummatkin ovat tukeneet hänen ulkomaille lähtöään.

Yevlaninkova on kiinnostunut psykologiasta ja haluaa tulevaisuudessa työskennellä psykologiaan liittyvällä alalla.

  –Tämä on minulle täysin uudenlainen kokemus. Haluan löytää käytännöllisen tavan työskennellä ihmisten kanssa sekä kehittää omia taitojani tällä alalla. Haluan myös tutustua Hyria säätiön tapaan toimia, Yevlaninkova kuvailee ja kertoo aikovansa opiskella maisterin tutkinnon psykologiasta.

Syyskuun lopussa Suomeen tullut Yevlaninkova on innostunut vapaaehtoistyöstään, joka kestää helmikuuhun saakka.

 –Olen innoissani, sillä työni on vastuullista ja kiinnostavaa. Myös vapaa-aika täällä on hienoa. Yritän parhaillaan organisoida uutta elämääni täällä, Riihimäellä asuva Yevlaninkova kertoo.

Vapaa-aikanaan hän harrastaa valokuvaamista ja elokuvien katselua sekä viihtyy kävelyretkillä metsässä.  

Hyria säätiön kautta vapaaehtoistyöhön

Hyria säätiö on toteuttanut useiden vuosien ajan nuorten vapaaehtoispalveluhankkeita EU:n myöntämällä Erasmus+ avustuksella. Säätiö on vastaanottanut useita vapaaehtoistyöntekijöitä Euroopasta ja lähettänyt muutaman nuoren vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Hankkeita koordinoi Suomessa Opetushallituksen kansainväliset palvelut.

Erasmus+ eurooppalainen vapaaehtoistyöpalvelu muuttui vuoden 2018 aikana Euroopan solidaarisuusjoukoiksi. Solidaarisuusjoukkojen tavoitteina on muun muassa kannustaa nuoria ja organisaatioita kehittämään toimia, joilla voidaan edistää eurooppalaisen yhteiskunnan yhteenkuuluvuutta ja yhteisvastuullisuutta, vahvistaa nuorten osallisuutta ja työelämävalmiuksia sekä edistää eurooppalaisuutta.

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email