Valmennus on sinulle 16–29-vuotias nuori, jos olet vailla työ- tai opiskelupaikkaa ja haluat yksilöllistä tukea tulevaisuuden suunnitteluun ja arjen asioiden hoitoon.

Hyria säätiö tarjoaa NUOTTI-valmennusta Uudenmaan alueella. Säätiöllä NUOTTI-valmennusta tekee kolme valmentajaa ja voit valita sinulle sopivimman valmentajan itse. Tapaatte valmentajan kanssa sinulle parhaiten soveltuvassa ympäristössä. Osa valmennustapaamisista voidaan tehdä myös halutessasi verkon välityksellä. Tapaamisten kesto on 1-2 tuntia. Valmennus toteutetaan 5 kuukauden aikana ja tapaamiskertoja voi olla enintään 20. Tapaamiset järjestetään arkena ja ennen klo 18.

Saat lisää tietoa valmennuksesta ja apua hakeutumiseen ottamalla yhteyttä säätiön etsivään nuorisotyöhön tai Hyvinkään Ohjaamoon. Voit myös soittaa suoraan KELA:n valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon puh. 020 692 205. Soiton jälkeen KELA:n kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja haastattelee sinut. Kun KELA on tehnyt myönteisen päätöksen valmennuksestasi, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ensimmäisen tapaamisajan.

Katso täältä Kelan esite NUOTTI-valmennuksesta.

Tutustu valmentajiimme:

Mari Mikkola 

Minulla on pitkä työkokemus nuorten kanssa työskentelystä starttivalmennuksella. Työssäni minulla on voimavaralähtöinen, kannustava ja tulevaisuuteen tähtäävä työote. Valmennuksen alussa tutustumme ja teemme yhdessä tavoitteet ja suunnitelman valmennuksen ajalle. Harjoittelemme omien tarpeidesi ja tavoitteidesi mukaan erilaisia arjentaitoja, kuten ruoanlaittoa, leivontaa, siivousta, hygieniaa ja asioiden hoitoa. Arjentaitojen harjoittelun lisäksi voimme käyttää taidetta työskentelyn tukena tai liikkua luonnossa ja kokeilla luonto- ja eläinavusteista toimintaa. Minulla on sosionomikoulutuksen (AMK) lisäksi sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus. Työskentelyn aikana varmistamme, että sinulla on tulevaisuutta varten hyvä tukiverkosto.

Jaana Rautiainen 

Minulla on pitkä kokemus työskentelystä eri-ikäisten ihmisten kanssa. Työskentelyssä kunnioitan jokaisen yksilöllisyyttä sekä omaa arvomaailmaa. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK).

Alkututustumisen jälkeen valmennus lähtee liikkeelle sinun tavoitteistasi ja voimavaroistasi. Valmennusajan tavoitteet tukevat hyvinvointiasi ja jaksamistasi sekä edistävät opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksiasi. Työskentelyssä valmennuksen ajalla voimme hyödyntää erilaisia työmenetelmiä tai lähteä vaikka luontoon liikkumaan. Valmennusjakson aikana varmistamme, että sinulla on tulevaisuutta varten riittävä tukiverkosto.