Hyria säätiön Lopen yksikkö sijaitsee kirkonkylällä, ihan Lopen keskustan ytimessä. Työympäristönä toimii KIKE-kierrätysmyymälä, jonka kaikki tuotteet saadaan lahjoituksina, ja johon kuka tahansa voi tulla tekemään löytöjä.

Lopen valmennus tarjoaa yhteistä toimintaa sekä nuorille että aikuisille, ja yleisimmin tavoitteena on löytää jokaiselle oma polku työelämään, opintoihin tai vaikka oikeamman palvelun / tuen piiriin. Joillakin tavoitteena voi olla myös jäljellä olevan työkyvyn selvittely, jolloin asiakkaan tilannetta on mahdollista selvittää monialaisesti.

Asiakkaamme ovat meillä joko kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa tai sosiaalisessa kuntoutuksessa, ja jokaiselle mietitään yksilölliset tavoitteet ja suunnitelmat niiden saavuttamiseksi. Palveluun ohjaudutaan TE-toimiston, etsivän nuorisotyön tai sosiaaliohjaajan kautta. Tarjolla on monipuolista tukea yksilöohjaajan, sosiaalikuraattorin ja työhönvalmennuksen avulla.

Toiminnan näkyvin osa on luonnollisesti KIKE-kierrätysmyymälä, ja siihen liittyvät työtehtävät, joita ovat esim. lahjoitustavaran vastaanotto, lajittelu, hinnoittelu ja hyllyttäminen, markkinointi sekä asiakaspalvelu.

Lisäksi tarjolla on kunnan sisäisen postin kuljettamista sekä muita kuljetustehtäviä lähiympäristössä. Pajalla on myös mahdollisuus tehdä erilaisia kädentaitotöitä, siivota, kunnostaa pienimuotoisesti tuotteita, valmistaa ruokaa, leipoa, käyttää tietokonetta, osallistua korttikoulutuksiin ja jopa suorittaa osaamispisteitä opinnollistamisen avulla.

Yksikön arkeen kuuluu myös TYHY-toimintaa eli työhyvinvointia lisääviä aktiviteetteja, esim. oma kuntosalivuoro, biljardia ja retkiä. Työntekijöiden ja asiakkaiden yhdessä toteuttama yhteiskehittäminen on antoisaa ja motivoivaa, jossa jokaisen huomioita pyritään kuuntelemaan ja sen kautta rakentamaan mielekästä ja monipuolista toimintaa.

Yhteisömme on kohtuullisen pieni, mutta vastaavasti sitäkin suurempi sydämeltään! Jokainen vaikuttaa ilmapiiriin omalla käytöksellään, suvaitsevaisuudellaan ja asenteellaan, joten meille kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita. Valmennuksessa pyritään löytämään juuri Sinulle sopivimmat työtehtävät omien taitojesi, kykyjesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Autamme Sinua määrittämään henkilökohtaiset tavoitteesi ja tunnistamaan vahvuuksiasi.

Älä epäröi ottaa yhteyttä, jos kaipaat sosiaalisia kontakteja, rytmiä päiviisi, mukavaa yhdessä tekemistä tai apua asioiden selvittämisessä – olemme käytettävissäsi!

 

KIKE-kierrätysmyymälän aukioloajat:

ma 9–15.30
ti 9–15.30
ke 11–17.30
to 9.30–13
pe suljettu

Poikkeukset aukioloajoissa löytyvät facebook-sivuiltamme www.facebook.com/kikeloppi/.

Siellä kannattaa tutustua myös suureen suosioon nousseeseen ”Hiljaiseen huutokauppaan”!

HUOM! Meillä myös Pantex-pesun pesulavälitys – tuo pestävät pyykkisi Kikelle, kuljetuspäivä tiistaisin.

 

Myymälän yhteystiedot:

Viertotie 1, 12700 Loppi

p. 040 683 0559

 

Valmennuspalvelut:

Nuorten työpajatoiminta | Suuntavalmennus

Sosiaalinen kuntoutus

Kuntouttava työtoiminta

 

Seuraa myös:

Facebook – KIKE Kierrätysmyymälä Loppi

 

Yksikönvastaava:

Paula Jokinen / 040 516 2753