Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Valtakunnalliset Työpajapäivät kokoaa 550 työpaja-ammattilaista Hyvinkäälle

Valtakunnalliset Työpajapäivät kokoaa 550 työpaja-ammattilaista Hyvinkäälle

Vaaliviikolla järjestettävässä ammattilaistapahtumassa haastetaan eduskuntavaaliehdokkaat ratkomaan työttömyyttä ja ulkopuolisuutta
Valtakunnalliset Työpajapäivät järjestetään 10. – 11.4. Hyvinkäällä Villatehtaalla (Kankurinkatu 4 – 6). Toimialan suurin ammattilaistapahtuma järjestetään jo 20. kertaa, ja se kokoaa Villatehtaalle 550 työpaja-ammattilaista ja sidosryhmien edustajaa. Valtakunnallinen työpajayhdistys ry ja Hyria säätiö järjestävät Valtakunnalliset Työpajapäivät yhteistyössä.

Suomessa on yli 270 työpajaa. Työpajatoimintaan osallistuu vuosittain yli 26 000 valmentautujaa, ja toimintaa on saatavilla yli 90 prosentissa Suomen kunnista. Työpajoilla työskentelee kaikkiaan lähes 2000 valmennuksen ammattilaista.

Valtakunnallisten Työpajapäivien pääpuhujina ovat aivotutkija Katri Saarikivi ja toimittaja Arman Alizad. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä järjestettävässä eduskuntavaalipaneelissa haastetaan kaikkien eduskuntapuolueiden ehdokkaat kertomaan puolueiden ratkaisut työttömyyden ja ulkopuolisuuden vähentämiseen. Hyvinkään kaupungintalon aulassa on tapahtuman ajan avoinna kaikille avoin messualue, jonka pop up -tarinalavalla käydään niin eduskuntavaalipaneelin kuin muiden kiinnostavien seminaarien jälkipuinnit.


Päivien aikana järjestetään useita seminaareja rinnakkain. Hyria säätiön seminaarissa tutustutaan asiakkaan yksilöllisiin polkuihin. Työpajajakson aikana voi osallistua erilaisille kursseille ja kerryttää osaamista eri tutkintojen osien näyttöjä varten. Toiminnassa hyödynnetään erilaisia digitaalisia alustoja, kuten Duunikylä-peliä. Toisessa säätiön seminaarissa sukelletaan yhteiskehittämisen maailmaan.


Hyria säätiön yhdeksässä työpajatoimintayksikössä valmentautuu vuosittain noin 2000 henkeä. Työpajat tukevat erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita yksilöllisesti. Monet työpajan asiakkaista tarvitsevat valmennusta päivärytmin vakiinnuttamiseen ja työhakemusten tekoon. Jokaiselle asiakkaalle tehdään henkilökohtainen valmennussuunnitelma.
Hyria säätiö tuottaa yhdessä Hyria koulutuksen kanssa Hyvinkään ja Riihimäen alueen kouluttautumista ja työllistymistä tukevat palvelut. Hyria säätiö ja koulutus ovat kehittäneet yhteistyötään, mikä auttaa asiakkaita liikkumaan Hyrian palvelusta toiseen.

– Tarkoituksena on saada nuoret jouhevammin koulutukseen ja tukea, jos jo koulutuksessa oleva nuori uhkaa pudota sieltä. Koulutuksesta voi mennä työpajajaksolle ja tulla takaisin koulutukseen, työhönvalmentaja Kristiina Kauranen kertoo.

Lisätietoja:
Anna Kapanen, viestintäpäällikkö, Valtakunnallinen työpajayhdistys ry, p 010 279 2727

Kristiina Kauranen, työhönvalmentaja, Hyria säätiö sr. p. 050 381 9991

Työpajapäivien ohjelma

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email