Facebook Instagram Youtube Hraks in english

Enemmän mahdollisuuksia hyvään elämään.

Puh. 019 778 3000 | Ota yhteyttä

Yhteishaku alkaa 19.2. – Hyriassa on tarjolla nuorille yli 700 opiskelupaikkaa

Yhteishaku alkaa 19.2. – Hyriassa on tarjolla nuorille yli 700 opiskelupaikkaa

Peruskoulun päättävien nuorten yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 19. helmikuuta. Hakuaika jatkuu 12. maaliskuuta saakka. Hyriassa yhteishaun kautta on tarjolla 26 koulutusvaihtoehtoa Hyvinkäällä ja Riihimäellä syksyllä alkaviin opintoihin. Aloituspaikkoja on yli 700 opiskelijalle.

Hyriassa opiskelee vuosittain noin 10 000 opiskelijaa. Heistä noin viidennes hakeutuu yhteishaun kautta, loput jatkuvan haun kautta. Jatkuva haku tarkoittaa sitä, että useimpiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin voi hakea Hyrian verkkosivujen kautta ympäri vuoden. Haku on tarkoitettu sekä nuorille että aikuisille. Tutkinnosta riippuen haku voi olla jatkuvasti avoinna tai hakuaikoja on useita pitkin vuotta. Verkkosivuilla on jatkuvasti tarjolla myös erilaisia lyhyt-, pätevyys- ja korttikoulutuksia. Hyria on alkanut tarjota kokonaisten tutkintojen rinnalla myös mahdollisuutta suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Näin on haluttu parantaa työelämässä olevien mahdollisuuksia täydentää osaamistaan sitoutumatta pitkäkestoiseen koulutukseen.

Jatkuvan haun myötä opintoja voi aloittaa joustavasti. Hyriasta voi myös valmistua vuoden jokaisena arkipäivänä – heti kun viimeinen opintosuoritus on tehty.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jota päivitetään tutkinnon suorittamisen aikana. Suunnitelmassa huomioidaan aiempi osaaminen eli opiskelija opiskelee vain sellaista, mihin hänellä ei ole vielä aiempaa osaamista.

Hyriassa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon rinnalla myös ylioppilastutkinnon, mutta jo ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin ja yliopistoihin. Hyria tarjoaa perustutkinto-opiskelijoille väyläopintoja yhteistyössä Laurean ja Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Väyläopinnoissa opiskelija suorittaa osan ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuosikurssin opinnoista jo ammattikoulussa, mikä nopeuttaa ammattikorkeakoulututkinnon valmistumista. Väyläopinnoilla voi tällä hetkellä edetä sairaanhoitajaksi, insinööriksi ja tradenomiksi.

Valtakunnallisessa yhteishaussa hakija voi esittää useamman hakutoiveen. Opiskelupaikkaa haetaan opintopolku.fi -palvelun kautta.

hyria.fi/yhteishaku

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email